Hlavní obsah

Nové knihy: Závodský, Hromas a Boccaccio

Právo, Jan Šída

Korupce vládne světem. Právě tímto negativním fenoménem se zabývá ve své knize Ondřej Závodský. Nabídka knih obsahuje také originální kuchařku Hugo Hromase, detektivní román o nebezpečí seznamování online, či audioknihu Dekameron den desátý od renesančního autora Giovanniho Boccaccia.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Beatriz Williams: Skleněný oceán

Fatální příběh o lásce, zradě a smrti, která před sto lety drze pochodovala po palubě Lusitanie a lákala do hlubin oceánu chudé i bohaté, staré i mladé, dobré i zlé. Sarah Blakeová je americká spisovatelka, která se marně snaží najít zajímavé téma na další knihu. Jednoho dne náhodou objeví starý kufřík po svém prapradědovi Patrickovi, který pracoval v roce 1915 jako stevard na palubě Lusitanie, kde také zemřel, když ji Němci nechali potopit. V kufříku nalezne něco, co by mohlo osvětlit dávnou katastrofu, a rozhodne se navštívit prapravnuka Roberta Langforda, který byl zřejmě Patrickovým komplicem. Skleněný oceán je již druhou knihou velmi úspěšné autorské trojice Beatriz Williamsové, Lauren Willigové a Karen Whiteové.

Jota, 416 stran, 313 Kč 

Obal knihy

Joy Fieldingová: Na špatném místě

Čtyři ženy – mladá Paige, její sestřenice a rivalka Heather, nejlepší kamarádka Chloe a matka Joan – se rozhodnou zkusit štěstí na online seznamce. Stáhnou si aplikaci a doufají, že s její pomocí konečně najdou lásku. Takové seznamování má ale svá rizika. Místo vysněného prince mohou potkat nebezpečného predátora. Má perfektní vlasy, vítězný úsměv a obrovské charisma. On však nehledá lásku, ale oběti.

Ikar, 368 stran, 303 Kč

Obal knihy

Vincent Albouy: Moře v 300 otázkách a odpovědích

Proč je moře modré? Jak vznikají vlny? K čemu má ježovka ostny? Kdo žere mořskou hvězdici? Proč jsou plameňáci růžoví? Ti, kdo se zajímají o moře, mají spoustu otázek. A každá z nich si zaslouží odpověď. Tady jich máte hned 300, jsou podány jednoduchým a srozumitelným jazykem a provází je mnoho obrázků. Poslouží jako zásobárna praktických rad a informací o bohatém prostředí, o něž musíme pečovat.

Jakost, 200 stran, 270 Kč

Obal knihy

Ondřej Závodský: Výstup na vrchol korupce – Od obálek k národní prostituci

Ondřej Závodský je známý český právník a dlouholetý státní zaměstnanec. V současné době pracuje jako právní expert Nadačního fondu proti korupci. Tento fond, jak již jeho samotný název vypovídá, má ve svém popisu pracovních činností vedení střetu se všemi projevy korupce, zhoubného nádoru v těle právního demokratického státu. Ve své knize se kromě současných případů na české scéně zaobírá i politickou situací v Rusku a v Číně a v kontextu toho naznačuje rizika dalšího vývoje směřování našeho státu.

Universum, 200 stran, 229 Kč

Obal knihy

Maddie Dawsonová: Dohazovačky

Pětaosmdesátiletá Blix je proslulá dohazovačka a přinejmenším pro své nevděčné a snobské příbuzenstvo poněkud extravagantní bezdětná teta... a tak trochu čarodějka. Je smířená s tím, že už jí nezbývá mnoho času, a o to větší radost jí udělá, když jí osud nečekaně zavane do cesty nástupkyni, ve které vidí samu sebe zamlada. Téměř třicetiletá Marnie se už smířila s tím, že je na rozdíl od své úspěšné sestry naprosto obyčejná, a netouží po ničem jiném než se usadit, založit si rodinu a vést zcela normální život.

Ikar, 360 stran, 379 Kč

Obal knihy

Hugo Hromas: Oheň a dým

Originální kuchař Michal Hugo Hromas připravuje všechna jídla na ohni, ať už na roštu, v kotlíku či tažínu nebo jinými technikami. Ve své první autorské kuchařce Oheň a dým seznámí čtenáře s taji kolem zakládání ohně, s jednotlivými technikami vaření na ohni, s vybavením, které používá a které láskyplně nazývá „můj plechovej cirkus“. Na ohni připravuje nejen pořádné kusy masa, ale také vynikající zeleninové pokrmy, peče chléb, a dokonce i dezerty.

Esence, 280 stran, 399 Kč

Obal knihy

Sibel Hodge: Za tebou

Chloe Bensonová se probudí svázaná v hrobě a netuší, jak a proč se v něm ocitla. Zvládne se odtamtud dostat a uprchnout, ale nikdo jí její příběh nevěří – ani policie, ani doktoři a její manžel Liam už vůbec ne. Když pojme Chloe podezření, že jí Liam lže, nezbývá jí nic jiného než se vrátit do vlastní minulosti. Sleduje své stopy, aby se dozvěděla pravdu a přežila. Ale někdo je jí v patách.

Kalibr, 216 stran, 279 Kč

Obal knihy

Giovanni Boccaccio: Dekameron den desátý

Urozená společnost sedmi paní a tří pánů se před morovou nákazou uchýlí na venkovské sídlo nedaleko Florencie. Aby unikli nudě a smutku, vypráví si navzájem během deseti dní stovku žertovných, naučných, sladkobolných i košilatých historek, které přežily svou dobu. Jedno z nejslavnějších děl italské renesance ukazuje, že lidská povaha se od 14. století příliš nezměnila. Nad zmatky a strastmi renesančního člověka nakonec vítězí naděje, důvtip a samozřejmě láska, která někdy nabývá nečekaných podob. Audioknižní vyprávění perly světové klasiky vychází na pokračování v mistrném podání herce Rudolfa Pellara.

Tympanum, 4 hodiny 19 minut, 69 Kč

Obal knihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám