Hlavní obsah

Nové knihy: Zárybnická, Kolář a Rodčenkov

Právo, Jan Šída

Moderátorka počasí Alena Zárybnická je autorkou knihy, ve které najdete 35 tipů na výlety na kole v Alpách. Sportu se týkají i další dvě publikace. Encyklopedie olympioniků a příběh dopingu, na který jsou, jak známo, největší experti Rusové. Kromě toho v nabídce najdeme také dílo věnující se s humorem psychoterapeutické péči, i audioknihu Piranesi, zabývající se tajemnou existencí paralelních světů.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Patrik Madle: Seznam zapomenutých dětí

V zapadlé obci naleznou dělníci při opravách kostela zrezivělou skříňku. Je v ní seznam několika jmen s různými daty. Na obecním úřadě zjistí asistentka Lila, že se jedná o seznam dětí, které v obci skutečně žijí. Data souhlasí s jejich daty narození, jen jsou posunuty o sto let zpět. U každého jména je i druhé datum, které se začíná jevit jako datum možného úmrtí. První dítě skutečně umírá. Lila a policista Martins začínají s pátráním.

Obal knihy

Filip Klouda: Vzdálená místa

„Povíš mi to, až přistaneš.“ To jsou poslední slova, která studentka Sam Graysonová slyší před startem letadla z úst své matky. Po přistání jsou však její rodiče a mladší bratr nedostupní. V jejich idylickém rodinném domě jsou rozsvícená světla, zapnuté počítače a vyvěšené vánoční ozdoby, Graysonovi ale jako by se vypařili. Sam se pouští do vyčerpávajícího pátrání po svých nejbližších.

Obal knihy

Miroslav Bárta: Sedm zákonů

Žijeme v epoše, která nemá obdoby? Je náš svět tak unikátní, jak si myslíme? A budeme první civilizací, která poroste věčně? Nebo je vše prostě jinak a jsme jen dalším kamínkem do mozaiky příběhů člověka na tomto světě? Správná odpověď je pravděpodobně ano i ne. Kniha nabízí možnost podívat se na dnešní svět jako součást dlouhé časové řady dějin, procesů i dílčích událostí, jejichž charakteristiky prozrazují, že existuje sedm univerzálních zákonů, kterým podléhají všechny civilizace. I my.

Obal knihy

Anne Jacobsová alias Leah Bach: Nebe nad Kilimadnžárem

Německá autorka je v literárním světě známá svou zálibou v uměleckých pseudonymech. Svoji novinku Nebe nad Kilimandžárem napsala tentokrát jako Leah Bach. Hlavní hrdinka příběhu Charlotta sní o dalekém světě a cestách do exotických zemí a nijak nepospíchá s manželským svazkem. Už jako mladá se zamilovala do George Johanssena, strýcova přítele ze studií. George se však ožení s její sestřenicí, a tak jí zůstává jen přátelská korespondence s mužem, který jako jediný rozumí jejím nejtajnějším snům a touhám.

Obal knihy

Jodi Taylor: Jedna zatracená pohroma za druhou

Pod zdánlivě nevinnou rouškou Svaté Marie probíhá tak trochu jiný historický výzkum. Tamní zaměstnanci v žádném případě nepřipouštějí, že by šlo o cestování v čase, místo toho zkoumají „významné historické události v příslušné době“. Ne vždycky se jim daří zachovat zdání neškodných výstředníků – třeba jen proto, že když je dlouho klid, vzápětí jejich vinou něco hodně hlasitě vybuchne, jelikož k tomu prostě mají sklon. Tak trochu jiné science fiction i pro ty, kteří tento žánr normálně nečtou.

Obal knihy

Alena Zárybnická: Alpami na kole

Populární televizní meteoroložka Alena Zárybnická vás touto knihou možná překvapí. Kromě předpovídání počasí totiž chodí moc ráda po horách a s nadšením také jezdí na kole. A právě na něm podnikla mnoho výletů po Alpách. Zaznamenala nejen inspirativní trasy, ale podává i doplňující informace o lokálních zajímavostech, místních tradicích či jídle. Vše navíc doprovázejí úchvatné fotografie.

Obal knihy

Lori Gottliebová: Měla by sis s někým promluvit

Hlavní hrdinka je jeden den terapeutka… A druhý den se její svět zhroutí a ona sama musí vyhledat péči odborníka. Svérázný Wendell Bronson ve svém kardiganu a s počínající pleší vypadá, jako by právě vypadl z příručky pro terapeuty – nic však nemůže být dál od pravdy. Světový bestseller, který dává čtenáři vtipnou, svěží, a přitom velmi upřímnou optikou nahlédnout do světa psychoterapeutické péče z obou stran.

Obal knihy

František Kolář a kolektiv: Encyklopedie olympioniků

Nejen o těchto osobnostech československého i českého sportu se dočtete v nejkomplexnější, nejobsáhlejší a nejaktuálnější Encyklopedii olympioniků. V sedmi stech medailonech představuje sportovce, kteří od počátku novodobých olympijských her získali medaili v individuálních či kolektivních sportech nebo se mezi jednotlivci umístili do šesté příčky. Součástí encyklopedie je krátký průřez historií českého olympijského hnutí, přehled jednotlivých olympijských her a rovněž rejstřík, který zahrnuje všechny české a československé účastníky olympijských soutěží.

Obal knihy

Grigorij Rodčenkov: Ruský doping

V roce 2015 Světová antidopingová agentura WADA v reakci na dopingový skandál v ruském sportu odebrala akreditaci ruskému antidopingovému centru, jehož ředitel Grigorij Rodčenkov následně rezignoval na svou funkci a odešel do USA. V emigraci poskytl svědectví o programu státem řízeného dopingu. Sám údajně na pokyn ministerstva sportu vytvořil obtížně detekovatelnou směs anabolických steroidů a podílel se na systému výměny vzorků moči, který významně přispíval k medailovým ziskům ruských sportovců na mezinárodní scéně, zejména na zimních olympijských hrách v Soči v roce 2014.

Obal knihy

Harriet Tyceová: Všechny tvoje lži

Sadie Roperová je po rozpadu manželství odhodlaná začít se svou dcerou znovu. Nová čtvrť, nová práce, nová škola. Jenže nic nejde podle plánu. Její dcera mezi nové spolužáky nezapadne a sama Sadie mezi ostatní matky také ne. Jako by tady nebyly vítané. Nakonec se jí přece jenom podaří spřátelit s neoficiální vůdkyní zdejších matek. Bohužel netuší, že ačkoliv jsou její přátelé nablízku, nepřátelé jsou ještě blíž.

Obal knihy

Martin Rosocha: Strážce stromů a jiné povídky

Autor této sbírky povídek, která je na hranici fantazie a skutečnosti mluví o tom, že každý z nás touží po tom, aby se některé pohádkové věci skutečně udály a svět mohl být o kousek lepší. Fiktivní příběhy a pohádky zkrátka považuji za něco, co spolu bytostně souvisí, s tím rozdílem, že v pohádkách se odvoláváme na dětskou fantazii, zatímco u fikce to nazýváme absurditou.

Obal knihy

Susanna Clarková: Piranesi

Podivný Dům se stovkami síní, jehož základy omývají mořské vlny a pod jehož střechou plují mraky, představoval pro muže přezdívaného Piranesi celý svět, obývaný pouze mrtvými a Tím druhým. S příchodem nečekaných návštěvníků se ovšem jednoho dne objeví množství palčivých otázek, týkajících se mimo jiné protagonistovy skutečné identity, pravé povahy jeho vztahu k Tomu druhému a v neposlední řadě možné existence dalších světů za hranicemi Domu. Text čte herec Jaroslav Plesl.

Obal audioknihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám