Hlavní obsah

Nové knihy: Vopěnka, Horníček, Dudák, Szczygieł i Kisella

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příběh Romea a Julie z budoucích galaxií, svět dívčích kamarádek i vyprávění Miroslava Horníčka o Provenci. Publikace věnovaná výročí ČSR a dvacetiletí její existence. Příběh velitele nacistických vyhlazovacích táborů Sobibor i Treblinka. A samozřejmě i nový komiks.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Martin Vopěnka:

Láska v čase bezsmrtnosti

Jako Romeo a Julie jsou si vzdálení Ron a Jelsa – příslušníci nikoliv znepřátelených rodů, ale lidských civilizací v galaktickém věku. Zatímco Ronova civilizace obývající planetu Syrus věří v pokračování života v nebeském řádu, Jelsina civilizace Oxydu usiluje o nesmrtelnost...

Mladá fronta, přeložil Jakub Sýkora, 328 stran, 349 Kč

Obal knihy

Miroslav Horníček:

Jak hledat slunce

V roce 1975 byl Miroslav Horníček pozván k návštěvě v Nimes za knihu Listy z Provence (1971) – s ilustracemi Adolfa Vondry. K novému pobytu byli pozváni oba a jezdili po kraji, autor zapisoval, fotografoval a hledal způsob, jak o tomto pobytu vyprávět, malíř skicoval...

Radioservis, CD, 75:02 minut, 229 Kč

Obal knihy

Vladislav Dudák:

Skryto ve slovech aneb Co nám slova vlastně říkají

Druhé vydání knihy o tom, co nám druhý člověk svými slovy chce říci, je rozšířeno o několik nových „slovních medailonků“, Dva z nich se týkají toho, jak je nemilé, když význam slova není sdělen, a další toho, když se význam ze slov přímo vytrácí anebo je silně rozostřen.

Cattacan, 328 stran, 299 Kč, e-kniha 169 Kč

Obal knihy

Sophie Kinsella:

Dokážeš udržet tajemství?

Každý má svá osobní tajemství, která neřekne ani nejlepší kamarádce. Emma ale v návalu alkoholu a paniky z turbulencí vyklopí všechny své tajnosti a intimní pocity neznámému muži na vedlejším sedadle v letadle. Kdyby se už nikdy nepotkali, nic by se nestalo…

BB art, přeložila Ludmila Havlíková, 336 stran, 299 Kč

Obal knihy

Michaela Krýslová:

Mami, típni to! Já se z toho picnu

Už je to tutovka! Osmiletá Pepina Karásková se konečně dočká sourozence. Na takovou událost se musí připravit, a tak si pročítá knížku o tom, jak děti přicházejí na svět. Když zjistí, že maminka by neměla kouřit, vyděsí se. Máma si klidně kouří, jako by se nechumelilo!

Cattacan, 80 stran, 199 Kč

Obal knihy

Mariusz Szczygieł:

Není

Kniha reportáží a fejetonů na téma pomíjení vypráví o dramatickém životě české básnířky Violy Fischerové; o neblahém osudu majitelky slavné pražské vily Milady Müllerové; o stárnoucím autorově otci, který přijíždí opakovaně do Prahy, aby ji naposledy viděl...

Dokořán, Máj, přeložila Helena Stachová, 304 strany, 350 Kč

Obal knihy

Kolektiv autorů, Dagmar Horáková, Pavel Horák (eds.):

Republika československá 1918-1939

Reprezentativní publikace nabízí pohled na meziválečné Československo, mapuje strukturu jeho společnosti, životní rytmy i proměny krajiny. Kniha, na které se podílel mezinárodní kolektiv více než šedesáti lidí, ukazuje republiku v její komplikované rozmanitosti.

Nakladatelství Lidové noviny, 1024 strany, barevné fotografie, 1999 Kč

Obal knihy

Gitta Serenyová:

Do temnoty

Franz Stangl byl velitelem vyhlazovacích táborů Sobibor a Treblinka. Po válce uprchl do Sýrie a později do Brazílie, kde ho vypátral Simon Wiesenthal. Soud v Německu ho odsoudil, následně zemřel na selhání srdce. Autorka s ním ve vězení uskutečnila sedmdesát hodin rozhovorů o odpovědnosti člověka za své činy i jejich důsledky.

Academia, přeložila Zlata Kufnerová, 472 strany, 450 Kč

Obal knihy

Tony S,. Daniel, Rob Williams, Striepan Šejić:

Sebevražedný oddíl 4: Pozemšťané v plamenech

Amanda Wallerová je zvyklá dostat všechno, co chce. Z pozice ředitelky Operační skupiny X osobně vybrala členy svého Sebevražedného oddílu, který pro ni odvede veškerou špinavou práci. Tentokrát to však patří jednomu z nejsmrtonosnějších Supermanových protivníků.

BB art, 128 stran, 299 Kč

Obal knihy

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám