Hlavní obsah

Nové knihy: Vondruška, Guillou, Wilsonová, Légl i Bilal

Právo, František Cinger

Tento týden přichází už dvacátá historická detektivka Vlastimila Vondrušky, třetí díl epopeje Jeana Guilloua, knižní poradce ve věci umění od Philipa Hooka i návod jak vařit bez soli a chemie od Miloslava Légla. Samozřejmě nemůže chybět komiks, nyní od Enkiho Bilaly a Pierra Christina.

Článek

Vlastimil Vondruška:

Zločin na Bezdězu

Nové knihy

Jubilejní dvacátý příběh královského prokurátora a správce hradu Bezděz Oldřicha z Chlumu se odehrává přímo na Bezdězu a v hlubokých lesích, které ho obklopují. Tajemný zločin pomáhají řešit jako obvykle panoš Ota a velitel Diviš.

Moba, 288 stran, 299 Kč

Neil Cross:

Posedlost

Nové knihy

Seznamte se s Johnem Lutherem, šéfinspektorem, specialistou na vraždy, s mimořádnou rychlostí při řešení případů. Je obsesivní, instinktivní a náruživý. Nikdo, kdo kdy stál na jeho straně, o něm nemůže říci nic špatného.

Moba, přeložila Martina Knápková, 407 stran, 299 Kč

Jan Guillou:

Mezi červenou a černou

Nové knihy

Třetí díl série Velké století: první světová válka je minulostí a rodina Lauritzenů má před sebou bouřlivá dvacátá a třicátá léta. Lauritz, Oscar a Sverre se po skončení první světové války setkávají v Berlíně. Válka si i na nich vybrala svou daň.

Host, přeložila Helena Matochová, 344 stran, 299 Kč

Jacqueline Wilsonová:

Sladké časy

Nové knihy

Život Opal zhořkl. Zažije ještě někdy sladké časy? Opal Plumsteadová možná není žádná krasavice, ale zato je velmi inteligentní. Je stipendistkou na soukromé střední škole a sní o studiu na univerzitě. Její sny se však náhle rozplynou, když jejího otce zavřou do vězení.

BB art, přeložila Daniela Feltová, 360 stran, 269 Kč

Philip Hook:

Snídaně u Sothebyho. Svět umění od A do Z

Nové knihy

Autor se opírá o pětatřicetileté zkušenosti na trhu s uměním a ve své fascinující a velmi subjektivní knize předkládá pohled na vizuálního umělce a jeho zázemí, na téma a styl, na sílu díla zavěšeného na zdi, na jeho původ i na proměnlivost trhu s uměním.

Kniha Zlín, přeložila Martina Neradová, 400 stran, 399 Kč, e-kniha 209 Kč

Miroslav Légl:

Mezinárodní kuchyně bez soli a jiné chemie

Nové knihy

Volné pokračováním publikace Vaříme bez soli. Nabízí dalších více než 650 receptů na přípravu teplých pokrmů, jejichž rozhodujícím principem je kombinace více druhů základních potravin, vylučujících potravinářským průmyslem používaný chemický balast.

Eminent, 364 stran, 399 Kč

Enki Bilal, Pierre Christin:

Teorie rozpadu

Nové knihy

V příběhu Falangy černého řádu se bude skupina starců, bývalých bojovníků ze Španělské občanské války, vyrovnávat s minulostí se zbraněmi v rukou. A v druhém, Na lovu, se sjíždí skupina komunistických papalášů na lov medvěda. Ovšem na odstřel nebude jen medvěd...

Crew, přeložil Richard Podaný, 200 stran, 789 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám