Hlavní obsah

Nové knihy: Sewardová, Kyšperský a Klicperová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vzpomínkovou knihou na nedávno zesnulého prince Philipa, kterou napsala Ingrid Sewardová, otevíráme nabídku tohoto týdne. Dále do ní patří publikace od dvou českých novinářek (Klicperová, Kutilová), které mapovaly boje v Náhorním Karabachu. Pak se lze také pokochat písňovými texty a básněmi hudebníka Martina E. Kyšperského, příručkou pro cestovatele po jižní stezce nebo detektivkou s mrtvolou v kanále.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Sue Monk Kiddová: Kniha tužeb

Ana se narodí v Galileji v dobách, kdy se na ženy pohlíží jako na majetek a dívky opouští své otce, jen když se vdávají. Netouží po ničem jiném než mít nad svým osudem kontrolu. Umí číst a psát, a navzdory matčiným obavám se chce dělit o své myšlenky a najít svůj hlas. Hlas, který by mluvil za všechny tiché ženy.

Ana propadá zoufalství, protože je přislíbená staršímu vdovci. V Nazaretu ale potká charismatického mladého tesaře, který v ní probouzí nepoznané touhy a díky němuž se před ní otevírá nová budoucnost.

Obal knihy

Andrew Mayne: Dívka pod hladinou

Sloan McPhersonová je ve vodě jako doma. Její otec je lovec pokladů a ona sama se potápí od dětství. Jednoho dne se však ocitne nejen v roli svědkyně, ale zejména podezřelé. Zrovna když je ve vodě, někdo do kanálu hodí zavražděnou mladou dívku, kterou kdysi znala. Kolegové od policie teď sledují každý její krok – a vrah rovněž.

Obal knihy

Ingrid Sewardová: Princ Philip, jak ho neznáte

Od roku 1947 je jméno prince Phillipa spjaté s britskou panovnickou rodinou. Své ženě, královně Alžbětě, projevoval vždy neochvějnou loajalitu. Oba se museli vzdát mnoha věcí, aby monarchii podpořili, a prince Philipa mrzelo, že mladší generace neprojevuje stejný smysl pro povinnost, jímž se vždy řídil on sám. V biografii shrnuje autorka základní milníky života, uvádí celou řadu dosud málo známých detailů a s nadhledem a pochopením vykresluje tuto výraznou osobnost.

Obal knihy

Martin E. Kyšperský: Ztracení kamarádi

Svazek obsahuje přepisy snů z posledních deseti let a současně také písňové texty, které sice byly zhudebněny, ale dosud nejsou v podobě písní součástí žádného z alb Kyšperského kapely Květy. Čtenář zde najde i ojedinělé texty z rozebraného alba Svetr z roku 2013. Hudebnost a básnivá obraznost písňových textů se s komickými, absurdními i hrozivými momenty lakonicky pojatých snů snoubí v imponující celek.

Obal knihy

Lenka Klicperová, Markéta Kutilová: Poslední zapálí vesnici

Dne 27. září 2020 zaútočil Ázerbájdžán podpořený Tureckem na oblast Náhorního Karabachu, enklávu, kterou posledních 30 let kontrolovala Arménie.

Autorky se do Karabachu vypravily v první den útoku, a byly tak prvními českými novinářkami, které se do oblasti bojů dostaly. Ke konci války se na místo vrátily a překročily hranice do Karabachu v den podepsání příměří. Sledovaly pálení karabašských vesnic a příjezd ruských vojáků. V lednu 2021 podnikly třetí cestu a přinesly výpovědi civilistů o válečných zločinech Ázerbájdžánu.

Obal knihy

Jan Dražan, Jan Pergler: Jak se z toho nezbláznit

Kniha rozhovorů o tom, jak žít radostně i v těžkých časech a jak si i v těžkých dobách udržet vyrovnanost a dobrou náladu. Co se děje s lidmi, když jsou dlouhodobě vystaveni strachu a stresu? Odpovědi a inspiraci pro všechny, na které doléhá tíha doby, přináší soubor poutavých a čtivých rozhovorů s devíti významnými osobnostmi, jako je například psychiatr Radkin Honzák, psycholožka Barbora Janečková či kněz Zbigniew Czendlik.

Obal knihy

Marie Kondo, Scott Sonenshein: Radost z práce

Po bestsellerech Zázračný úklid a Žít s radostí vychází nová kniha slavné japonské autorky Marie Kondo, která svou inspirativní metodu úklidu nyní přenesla i na oblast zaměstnání. Spojila přitom tentokrát síly se Scottem Sonensheinem, renomovaným psychologem v oblasti organizace práce. Oba společně čtenářům poradí, jak lze dosáhnout výsledku, který vám změní život.

Obal knihy

Simone de Beauvoirová: Nerozlučné

Teprve po 66 letech od svého napsání se dočkala vydání autobiografická novela z pera slavné představitelky existencialismu a feminismu ve francouzské literatuře, Simone de Beauvoir.

Autorka svůj příběh považovala za příliš „intimní“, než aby jej publikovala. Vypráví v něm o hlubokém přátelství dvou dívek, které sdílejí dramata svých prvních milostných vzplanutí, ale spojuje je i odpor ke společenským konvencím a tradiční ženské roli v životě.

Obal knihy

Jan Hocek: Jižní stezka – Českem od východu k západu

Po Severní stezce se Jan Hocek vydal na jih naší země a dokončil okruh kolem Česka. Jižní stezka spolu se Severní stezkou tak tvoří první ucelenou trasu pro pěší a cyklisty vedoucí kolem České republiky.

Jižní stezka vede napříč celou zemí mezi nejvýchodnějším a nejzápadnějším bodem České republiky, prostupuje nádherné česko-slovenské pohraničí, vydává se přes jihomoravské vinohrady a svou pouť končí přechodem Šumavy a Českého lesa.

Obal knihy

Anne-Gaëlle Huonová: Slečny

Rose bylo patnáct, když se stala „vlaštovkou“ – stejně jako nespočet dívek před ní se i ona jednoho dne vydala na cestu s jen jedinou myšlenkou: přejít na francouzskou stranu Baskicka do města Mauléon, stát se šičkou espadrillek a utéct tak zdánlivě předem nalinkovanému životu chudé španělské dívky. Když ale během náročné cesty nešťastnou náhodou zahyne její mladší sestra, která ji doprovázela, je Rosa na dně a dny se pro ni staly jen splývající čmouhou.

Obal knihy

Laura Griffinová: Na život a na smrt

Soukromé „očko“ Kira Vanceová tráví své dny sháněním důkazů pro své klienty – obžalované i žalující strany v soudních procesech – a skvěle se vyzná ve složitém labyrintu právního světa v Houstonu. Zrovna se rozhodla zastavit za svým starším „parťákem“ a mentorem Olliem, který u svého top klienta Brocka Logana, bohatého majitele právnické firmy, probírá novinky k poslednímu případu. Jenže všechno se zvrtne, do domu krátce po Kiře dorazí i převlečený zabiják – a výsledkem je mrtvý Ollie a postřelený právník.

Obal knihy

Tim Voors: Skvělá samota

Připravte se na okouzlující nádheru Pacifické hřebenovky. Toto putování americkým západem vedoucí z Mohavské pouště přes k nebi se tyčící vrcholky pohoří Sierra Nevada až do Kanady není pro slabé povahy. Ovšem ti, co vytrvají, budou odměněni křišťálově čistými horskými jezery, nocemi pod hvězdami a spontánními přátelstvími vznikajícími u ohně.

Obal knihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám