Hlavní obsah

Nové knihy: Scottová, Beran a Orwell

Právo, Jan Šída

Pokračovatelka královny zločinu Agathy Christie Sophie Hannahová napsala nový román s proslulým detektivem Poirotem v hlavní roli. Mimo to čeká na čtenáře ještě kniha napínavých detektivních příběhů z první republiky, detektivka z lékařského prostředí a kniha zabývající se osudy hrdinů v Německu těsně po druhé světové válce. A jako bonus proslulý Orwellův román 1984 ve formě audioknihy.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Ladislav Beran: Četnická pátračka versus galerka

Kniha detektivních povídek známého píseckého autora a emeritního komisaře kriminální služby. Čtenáře zavede do 30. let minulého století, kdy písecká četnická pátračka řešila zločiny více či méně závažné. Autorovi se podařilo dokonale zachytit atmosféru tehdejší doby, soudobý čtenář bude jistě obdivovat důvtip i velké nasazení tehdejších vyšetřovatelů. Autor právě tuto knihu věnoval všem poctivým četníkům, kteří řádně plnili své služební povinnosti a neváhali nasadit své životy v boji se zločinem a při obraně vlasti.

Moba, 392 stran, 239 Kč

Obal knihy

Anika Scottová: Dědictví války

Německo, rok 1946. Třetí říše se zhroutila a její obyvatelé musejí čelit následkům porážky i svým vlastním démonům. Klára, kdysi dědička Falkenbergových železáren a idol celého Německa, je nyní na útěku před spojeneckými úřady. Na krku má obvinění ze spoluúčasti na válečných zločinech svého otce. Když se Klára vrátí do rodného města, čeká, že doma najde svou nejlepší přítelkyni Elise. Všechno, co znala, je ale v troskách.

Ikar, 304 stran, 399 Kč

Obal knihy

Sophie Hannahová: Vraždy na Ledňáčkově vrchu

Nejslavnější detektiv na světě čelí dalšímu zapeklitému případu. Hercule Poirot vyslyší žádost jistého Richarda Devonporta, aby vyšetřil vraždu jeho bratra, k níž se dobrovolně doznala Richardova snoubenka. Nasedá proto do autobusu směřujícího z Londýna na Ledňáčkův vrch, luxusní útočiště bohatých a urozených, kde sídlí i Devonportovi. Nový napínavý krimiromán od pokračovatelky slavné Agathy Christie, která navázala tam, kde „královna zločinu" skončila.

Kalibr, 288 stran, 299 Kč

Obal knihy

Robin Cook: Geneze

Když se na pitevním stole doktorky Laurie Montgomeryové objeví tělo sociální pracovnice Kery Jacobsenové, zpočátku se zdá, že je obětí tragického předávkování drogami. Ale Laurie a její nová rezidentka, chytrá a schopná doktorka Aria Nicholsová, při dalším ohledávání těla zjistí něco šokujícího. Když mladá žena umírala, byla v desátém týdnu těhotenství. O několik dní později je zavražděna i Kerina nejlepší přítelkyně. Laurie nutně potřebuje odpovědi, protože někdo tam venku očividně nechce, aby vyšla Kerina tajemství najevo.

Kalibr, 384 stran, 399 Kč

Obal knihy

George Orwell: 1984

Nové vydání jednoho z nejzásadnějších děl světové literatury. V knize autor spojuje prvky společenskopolitického románu s vědeckofantastickou literaturou. Je také důmyslným odhalením podstaty totalitních politických systémů. Hlavní hrdina publikace Winston Smith se jako jednotlivec vzepře zaběhnutému systému a za to zaplatí velmi vysokou daň. Text čte slovenský herec Ivo Gogál.

Publixing, 11:46 hodin, 314 Kč

Obal audioknihy

Michal Ajvaz: Prázdné ulice

Děj románu se odehrává v roce 1999 v Praze. Vypravěč objeví na skládce na okraji města věc, jejíž účel nezná. Je to nějaký nástroj, emblém, socha nebo snad písmeno neznámé abecedy? Ukáže se, že předmět je nějak spojen se záhadným zmizením mladé dívky. Děj přenáší čtenáře do různých míst – do New Yorku, do nepojmenovaného francouzského městečka, do horského střediska Garmisch-Partenkirchen v Bavorských Alpách, na řecké ostrovy v Egejském moři, do Jižní Ameriky, do Afghánistánu. Ale stopy se stále nemohou spojit ve smysluplný celek.

Čti mi!, 18:16 hodin, 270 Kč

Obal audioknihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám