Hlavní obsah

Nové knihy: Russellová, Gerritsenová, Rosenfeldt a Hjorth

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novinky tohoto týdne nabízejí rodinné příběhy z Floridy a z Nizozemska, švédskou detektivku i hrdinský příběh z 2. světové války a z doby na ni navazující.

Článek

Karen Russellová:

Swamplandie

Nové knihy

Příběh z exotického prostředí bažin na jihozápadě Floridy vypráví o rodině zápasníků s krokodýly, o vyvolávání duchů, Ptačím muži, dvou konkurenčních zábavních parcích, Deseti tisících ostrovech u floridského poloostrova, cestě do podsvětí i o mrtvém milenci.

Dokořán, přeložila Lýdie Kárníková, 352 stran, 349 Kč, e-kniha 198 Kč

Esther Gerritsenová:

Žízeň

Nové knihy

Coco se s matkou Elisabeth vídá jen sporadicky. Jednoho dne se náhodou potkají na ulici, kde matka dceři mezi řečí oznámí, že umírá. Coco cítí povinnost se o ni postarat a nastěhuje se k ní. Elisabeth snáší dceřinu přítomnost; ví, že se od matek očekává pochopení a trpělivost.

Argo, přeložila Adéla Elbel, 176 stran, 248 Kč

Hans Rosenfeldt, Michael Hjorth:

Hrob v horách

Nové knihy

Dvě ženy při pěší túře v jämtlandských horách na severu Švédska najdou na břehu řeky ruku kostry. Místní policie však na místě odhalí celkem šest těl: čtyři dospělé a dvě děti. Je povolána švédská kriminálka a Sebastian Bergman vyráží se svým týmem do Jämtlandu.

Host, přeložila Petra Hesová, 472 stran, 288 Kč

Francine Oomenová:

Lena Notýsková

Nové knihy

Lena je jedenáctiletá holka z Amsterdamu, která má občas problémy s rozhodováním. Pomáhá jí při něm notýsek, do kterého si všechno zapisuje, a tím si rovná myšlenky. Bezpečné rodinné zázemí se radikálně změní, když se začne rozpadat vztah rodičů.

Mladá fronta, přeložila Jana Broekman-Minářová, 199 Kč

Peter Duffy:

Bratři Bělští

Nové knihy

Dramatický příběh, sledující cestu trojice sourozenců od mládí přes vpád nacistů a krutý boj o přežití až po emigraci. Během války zachránili dvanáct set Židů, kteří v červenci 1944 vyšli z běloruských lesů, a pro generace jejich potomků se Tuvja, Asael a Zus Bělští stali legendami.

Jota, přeložil Martin Nový, 320 stran + 16 stran přílohy, 368 Kč, e-kniha 239 Kč

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám