Hlavní obsah

Nové knihy: Rohlíková, Fišar a Simenon

Právo, Jan Šída

V aktuální nabídce knih najdeme praktický návod, jak správně bojovat s nadbytečnými kily, což se v době vánočního přejídání skvěle hodí. Pro milovníky skupiny Lucie bude bezpochyby skvělou zprávou, že vyšla obsáhlá publikace plná fotografií, z nichž se mnohé do této doby nedostaly na veřejnost. A navrch ještě soubor téměř šedesáti fejetonů tzv. feminist news, dále román, ve kterém se kříží minulost s přítomností, a nakonec audiokniha s detektivem Maigretem.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

David Koller, Michal Dvořák, Robert Kodym, P.B.CH.: LUCIE: Fotografity

Unikátní fotokniha o kapele Lucie přináší čtenářům řadu jedinečných snímků kapely, z nichž mnohé se ještě nikdy nedostaly na veřejnost – a na internetu je zaručeně nenaleznete! Fanoušci mají možnost nahlédnout do zákulisí koncertů i nahrávacích studií, seznámí se s počátky kapely a připomenou si její slavné koncerty. Z bezmála 10 000 fotografií pořídili členové kapely výběr téměř 800 snímků, které doprovázejí výstižné komentáře od samotných členů kapely. K jednotlivým oddílům knihy napsal shrnující úvody renomovaný hudební publicista Honza Dědek.

Universum, 524 stran, 1399 Kč

Obal knihy

Tereza Dočkalová, Brigita Zemen, Markéta Grosmanová, Radka Wallerová, Irena Sládečková, Petr Cífka: Branky, body, kokoti

Všech padesát osm dílů formátu tzv. feminist news – a tedy padesát osm fejetonů – a k tomu spousta aktualizačních poznámek a bonusů v čele s vyčerpávajícím rozhovorem o tom, co trápí ženské duše dneška. Témata, jež vás štvou, ale báli jste se o nich mluvit nahlas, a šovinismus jako sprosté slovo, které je nutné neustále obnažovat a jeho příklady potírat. Autorem dokumentárních fotografií, které doprovázejí text, je Lukáš Grössl.

Listen, 288 stran, 399 Kč

Obal knihy

Angela Marsonsová: První krev

Je těsně před Vánoci roku 2014 a inspektorka Kim Stoneová stojí před halesowenskou policejní stanicí. Svou konfliktní, nespolečenskou povahou už proslula po celém westmidlandském hrabství a tohle je možná její poslední šance. Má se setkat se svými novými podřízenými, seržanty Bryantem a Dawsonem a konstáblem Stacey Woodovou. Ani jeden z nich v ní nevzbudí mnoho důvěry. Jakmile však společně začnou vyšetřovat brutální a bizarní vraždu navenek zcela nezajímavého mladého muže, jde všechno stranou. Případ je zavádí stále hlouběji do temného světa zneužívaných dětí a jejich trýznitelů.

Kalibr, 336 stran, 399 Kč

Obal knihy

Doireann Ní Ghríofa: Přízrak v hrdle

Prozaický debut významné irské básnířky splétá příběhy dvou žen, žijících ve stejné krajině v různých dobách. V 18. století najde šlechtična tělo svého zavražděného manžela, v zoufalství loká z dlaní jeho krev a složí neobyčejnou báseň. Dnešní mladá matka v té básni nachází ozvěny vlastního života a zcela propadne touze dopátrat se pravdy o záhadném osudu její autorky. Nadčasový příběh o tom, jak je možné najít svůj hlas tím, že osvobodíte hlas toho druhého.

Odeon, 280 stran, 359 Kč

Obal knihy

Martin Poch: Poltergeist

Poltergeist je hlasitý paranormální jev, duch domu, který se projevuje nevysvětlitelnými přesuny nábytku, šramotem za zdí či samovolnými explozemi. Živí se strachem a samotou, úzkostí a izolací.

Titulní figura a nevyjádřený subjekt páté básnické sbírky Martina Pocha terorizuje nic netušící obyvatele, zanechává po sobě hmatatelné stopy, které mohou být pozůstatkem manželské hádky, živelné katastrofy i smrtelného zápasu, ale zejména vyjadřuje zapomenutou souvislost, kterou pochopíme ve chvíli, kdy se poltergeist ukáže v zrcadle.

Odeon, 96 stran, 199 Kč

Obal knihy

Alexandra Rohlíková: Chci konečně zhubnout

Knížka odbornice na výživu a trenérky Alexandry Rohlíkové Chci konečně zhubnout vás provede postupnými změnami v životě i v kuchyni, jež vám pomohou k větší energii, útlejšímu pasu a menší velikosti plavek v létě u vody.

Naučíte se poskládat si jídelníček, který vám bude chutnat, a přitom vám příprava jídel nezabere dlouhé hodiny ani po vás nebude chtít žádné neznámé „zaručeně jediné zdravé“ suroviny. Zjistíte, že nemusíte cvičit do úmoru každý den, a objevíte způsoby, jak být aktivnější, i když netrénujete na maraton.

Esence, 136 stran, 299 Kč

Christian Gálvez: Dívka č. 37

Jeden telefonát. Jeden nalezený průkaz nacistického vojáka. A v něm jedna rukou připsaná věta, jež v roce 2019 v nitru jeho mladé nálezkyně rozpoutá doslova bouři: Hannah, dívka č. 37. G. Wolf. Minulost a současnost se pro Hannah střetávají v jediném městě: ve Florencii, městě mostů nad řekou Arno, jež se v roce 1944 stalo svědkem krutostí a barbarství páchaných nacisty. Bylo však i místem, kde stateční muži a ženy zachraňovali nejen životy ohrožených Židů, partyzánů a kohokoli, kdo se ocitl ve špatný čas na špatném místě, ale také vzácné umělecké památky a kulturní odkaz.

Metafora, 384 stran, 399 Kč

Obal knihy

Dhonielle Claytonová, Tiffany D. Jacksonová, Nic Stoneová, Angie Thomasová, Ashley Woodfolková, Nicola Yoonová: Blackout

V horkém letním New Yorku vypadne proud. Jiskry lásky a přátelství ale žádná temnota nezastaví. Přímo uprostřed rozpáleného města si k sobě nachází cestu šest dvojic. Někteří se vidí poprvé v životě, jiní už spolu nechtějí mít nic společného. Avšak neočekávaná událost změní plány všem. Přichází čas nových lásek, osobních prozření a dost možná se všichni setkají na jednom místě. Město bez elektřiny má moc spojovat to, co se zdálo navždy rozdělené. Šestice autorek vytvořila moderní příběh o lásce, kterou najdete tam, kde byste to nečekali.

Jota, 239 stran, 338 Kč

Jiří Fišar: Americké prázdniny

Humorný rodinný road trip po Americe. Dětem se mají plnit sny. A když dva pubertální synové nutně potřebují vidět a zažít Ameriku, rodiče nakonec zabalí kufry, zakoupí letenky a velký rodinný road trip může začít! Pokud máte děti a velké cestovatelské plány, toto je kniha přímo pro vás. Ale vlastně pro všechny, kteří mají rádi cestovatelské historky, Ameriku a humor.

Jota, 256 stran, 398 Kč

Obal knihy

Georges Simenon: Můj přítel Maigret

Maigret se za doprovodu korektního pana Pyka ze Scotland Yardu vydává na krásný ostrov Porquerolles ve Středomoří, aby se pustil do vyšetřování vraždy muže, v jehož lodi našli komisařův dopis. Večer před mordem jako obvykle prakticky všichni popíjeli v Arše Noemově, kde nebožtík hájil profesionální kvality svého slavného přítele s až neobvyklým zápalem. Je prý jasné, že právě proto ho někdo zabil… Ale bylo tomu skutečně tak? Text čte herec a dabér Jan Vlasák.

OneHotBook, 5 hodin 25 minut, 269 Kč

Obal audioknihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám