Hlavní obsah

Nové knihy: Pearseová, Birgus a Francis

Právo, Jan Šída

Aktuální várka nových knih nabízí nové dílo jedné z nejčtenějších britských spisovatelek, napínavý román z rovníkové Afriky i encyklopedii české fotografie, jejímž spoluautorem je významný tuzemský fotograf Vladimír Birgus. A navrch ještě humoristický příběh ve formě audioknihy Sladká pomsta.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Ema Labudová: Lada u ledu

Příběh přesunula autorka z Anglie do Československa, z padesátých let se posunula na konec sedmdesátých. Tématem je tentokrát porucha příjmu potravy. Sedmnáctiletá Lada trpí anorexií. Nějaký čas trvá, než si rodiče všimnou, že výrazně zhubla – nebo spíš že je vyzáblá na kost. Začnou s domácí léčbou, Lada dokonce na čas skončí v nemocnici, neustále bojuje s odporem k sobě samé.

Odeon, 312 stran, 299 Kč

Obal knihy

Theo Addair: Hniloba v kořenech

Před stovkami let objevil mořeplavec Gorian ze Zartenu nový kontinent – Sanheiu. Národ objevitelů narazil na nové pevnině na zdroje, jež mnohonásobně posílily jeho magickou moc, a původní obyvatelstvo, neschopné vzdorovat všemocným dobyvatelům, si snadno podmanil a zotročil. Od zrušení otroctví sice uběhlo půl století a společnost se dnes naoko řídí zákony o rasové rovnosti, sedmnáctiletý Park o tom však ví své.

Yoli, 272 stran, 279 Kč

Obal knihy

Lesley Pearseová: Dům na druhé straně ulice

Nový román od jedné z nejčtenějších britských autorek. Příběh je situovaný do Anglie roku 1964. Katy Speedová žije v městečku Bexhill-on-Sea. V domě naproti přes ulici bydlí úchvatná, elegantní a přátelská Gloria, majitelka obchodu s módními oděvy. V jejím domě se však dějí podezřelé věci, o kterých si šušká celá ulice: většinu sobot, kdy je Gloria v práci, k ní domů přiváží černé auto cizí ženy, někdy dokonce s dětmi.

Moba, 384 stran, 255 Kč

Obal knihy

Vladimír Birgus, Pavel Scheufler: Česká fotografie v datech 1839–2019

Dosud nejrozsáhlejší chronologie významných událostí české fotografické scény za 180 let od vyhlášení vynálezu daguerrotypie až do současnosti. Zahrnuje informace o důležitých autorských i skupinových výstavách, o vzniku a zániku fotografických spolků, odborných časopisů, galerií nebo škol, o vydání významných publikací, o životních datech předních fotografických osobností, a také informace o německých či rakouských fotografech, kteří působili v českých zemích. Obsahuje téměř tři sta fotografií a obsáhlý seznam literatury o české fotografii.

Grada, 384 stran, 599 Kč

Obal knihy

Felix Francis: Krize

Harrison Foster je právník specializující se na řešení krizových situací. Po požáru ve stájích trenéra Ryana Chadwicka, při němž zemře šest velmi cenných dostihových koní, včetně favorita Derby, je z Londýna povolán do Newmarketu. Harry zjistí, že nejspíš nešlo o obyčejný požár, navíc se na místě najdou i lidské ostatky. Ze zaměstnanců nikdo nechybí, kdo je tedy uhořelá oběť?

Kalibr, 288 stran, 299 Kč

Obal knihy

Sibel Hodgeová: Zmizelí

Při rutinním letu z Afriky do Anglie doktor Mason Palmer tragicky umírá, když jeho letadlo po cestě havaruje a zmizí kdesi uprostřed husté buše.

Ještě deset měsíců poté si Nicole Palmerová nedovoluje po svém náhle zemřelém manželovi truchlit. Až do jednoho rána, kdy obdrží poštou poslanou Masonovu fotografii společně s šifrovanou zprávou. Zprávou, kterou mohl napsat jedině on.

Kalibr, 288 stran, 359 Kč

Obal knihy

Thomas H. Block: Mayday

Audiokniha obsahuje rozhlasovou dramatizaci thrilleru Thomase H. Blocka. Účinkují Luděk Munzar, Jiří Samek, Lucie Žulová, Václav Neužil st., René Přibil a mnozí další. Vypadá to jako běžný pracovní den v letecké společnosti Trans–United. Na startu je připraven supermoderní nadzvukový letoun Straton 797 a mezi cestujícími sedí také sportovní pilot dvoumístných letadel John Berry. Ani on, ani posádka letadla ještě netuší, že se plánovaný let zanedlouho změní v tragédii.

Radioservis, 5 hodin, 269 Kč

Obal audioknihy

Jonas Jonasson: Sladká pomsta

Audiokniha obsahuje, v pořadí již pátý, humoristický příběh Jonase Jonassona. Spoře oděný Masaj v centru Stockholmu, kde mrzne, až praští. Geniální podnikatel prodávající pomstu na klíč. Pár toužící po odplatě. A ten, kterému se chtějí všichni pomstít. Kdo se ještě zamotá do zběsilého víru událostí a jakou roli bude hrát dvojice obrazů nejasné ceny? Jde o skutečná díla, či o padělky? A co s tím má společného papež? Začíná nepředvídatelná jízda napříč kontinenty a světem umění, která vám nedá vydechnout. Text čte Martin Stránský.

Voxi, 10 hodin 40 minut, 299 Kč

Obal audioknihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám