Hlavní obsah

Nové knihy: Nová, Hruška a Sojka

Právo, Jan Šída

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V aktuální nabídce knih najdou čtenáři příběhy dvanácti žen z psychiatrické léčebny v Bohnicích. Dále tam je publikace hledající tajemství pražských dvorků, kuchařka se zdravou výživou pro sportovce a přehled městských legend nazvaný Černá sanitka.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Petr Sojka: Pražské dvorky

Kniha nás zavede do světa, který se odehrává za fasádami pražských ulic – na dvorky nejrůznějších pražských domů, které žijí již po desítiletí svébytným společenským životem. Navštívíme malé komunity uvnitř velkoměsta, které často navazují na aktivity svých předchůdců. Na svých dvorcích promítají filmy, muzicírují, pěstují nejrůznější plodiny, zkrátka starají se o své prostředí i o své společenství.

Grada, 248 stran, 399 Kč

Obal knihy

Emil Hruška: Pohraniční pitaval

Publikace volně navazuje na knihu Vraždy v pohraničí z roku 2018. Také v „pitavalu“ dává autor kriminální případy (tentokrát nejen vraždy), ke kterým došlo v česko-německém pohraničí, do dobových souvislostí společenských a politických. Některé z případů, vzhledem k jejich specifičnosti, autor uvozuje právnickými a kriminalistickými zásadami a závěry, důležitými jak pro vyšetřování, tak pro soudní řízení. Kniha je vybavena mnoha fotografiemi, většinou dosud nepublikovanými.

Epocha, 144 stran, 159 Kč

Edna Nová: Ženy z Bohnic

Autorka strávila pět měsíců v léčebně v Bohnicích, kde si prošla elektrošokovou terapií, spolykala tunu léčiv a zažila nekonečno hodin psycho sezení. Kniha Ženy z Bohnic těží z této tristní zkušenosti a líčí příběhy dvanácti žen, jež se také octly za hranou normálního světa. Nebere si servítky a ukazuje lehkost i tíži reality za mřížemi nemocnice. Autentické svědectví o psychiatrické péči v Česku.

Pointa, 104 stran, 229 Kč

Hannah Grantová, Stacy Simsová: Eat Race Win

Po úspěchu Kuchařky Grand Tour přichází Hannah Grantová s novou výživovou biblí na celý rok, která je nezbytností pro všechny vytrvalostní sportovce. Tisíce lidí po celém světě chválí její snadné, ale přitom zdravé a chutné recepty. Ve spolupráci s fyzioložkou dr. Stacy Simsovou, Ph.D., Hannah vytvořila moderní klasickou kuchařku sportovní výživy a hydratace, která pomáhá sportovcům v jejich tréninkových programech. Vyjma receptů a zásad sportovní výživy najdete v knize i jedinečné rozhovory se špičkami vytrvalostního sportu a odborníky na výživu – Romanem Kreuzigerem, Peterem Saganem, Gwen Jorgensenovou, Michaelem Valgrenem Andersenem, Teamem Novo Nordisk a Kristofferem Glavindem Kjaerem – a předmluvu od Grega LeMonda.

Plot, 336 stran, 999 Kč  

Petr Janeček: Černá sanitka: Znovu v akci

Zaručené zprávy šířené po internetu. Děsivá varování kolující po sociálních sítích. Šokující i úsměvné historky, které se přihodily kamarádům vašich kamarádů. Nová kniha z úspěšné knižní série Černá sanitka, která se v minulosti dočkala televizního, rozhlasového a divadelního zpracování, přináší komentovaný výběr 161 nejzajímavějších textů českého současného folkloru, které kolují ústním podáním i internetem. V dnešní době, kdy tradiční „městské legendy“ známé z prvních dílů pomalu ustupují ze scény, se autor, etnolog a folklorista Petr Janeček, zaměřil i na nové, aktuální žánry.

Plot, 264 stran, 369 Kč

Lenka Klicperová, Markéta Kutilová: S lékaři v první linii

Kniha přináší ojedinělé reportážní svědectví o tom, jak se od března 2020 proměnila s pandemií koronaviru síť českých nemocnic. Jaký stav panoval ve velkých pražských nemocnicích Bulovka a Motol, a jak fungovaly nemocnice regionální? Reportérky zkušené z válečných oblastí světa se zúčastnily operací, strávily mnoho času na odděleních s lékaři a sestrami, jezdily s týmem odběrové sanity. Kniha s autentickými dojmy i fotografiemi je poctou lékařům, sestrám

i ostatním členům zdravotnických personálů.

Universum, 296 stran, 349 Kč

Omar el Karib: Ostrov Socci

Dobrodružný pohádkový příběh o zápasu lásky s nenávistí a lhostejností.

Lidé žili v minulosti ve větší pospolitosti, blíže jeden druhému, v harmonii se Zemí i všemi jejími obyvateli, rostlinami, zvířaty a kouzelnými bytostmi. Sílící lidská chamtivost ovšem postupně zpřetrhala vzájemné vazby a kouzelné bytosti se rozhodly ze světa ovládaného lidmi utéct. Odňaly část pevniny, ostrov, onuci -   Socci a odpluly pryč, mimo dosah lidstva. V době, kdy nadvládu nad Zemí postupně získává zlověstný panovník Pepin, se svět kouzelných bytostí a lidí opět spojí.

Omar el Karib, 136 stran, 260 Kč

Obal knihy

Noah Gordon: Ranhojič

Robert Jeremy Cole, od devíti let sirotek, si uvědomuje, že dostal do vínku zázračný dar: schopnost vycítit v lidském organismu blížící se smrt. Čelil jí bezpočtukrát jako učeň potulného bradýře, s nímž se protloukal ponurou realitou 11. století. Rušné i krušné putování Anglií mládenci přineslo cenné zkušenosti, nicméně ho stále trápí, že nedokáže nemocným pomáhat líp. Věří, že přišel na svět právě proto, aby bližní léčil, a tak se vydává do daleké Persie k nejslavnějšímu lékaři své doby, arabskému učenci ibn Sínovi (Avicennovi). Text čte herec Hanuš Bor.

OneHotBook, 29:09 hodin, 549 Kč

Obal audioknihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám