Hlavní obsah

Nové knihy: Navrátilová, Kean a Dunneová

Nadhled a humor, to jsou hlavní zbraně autorky vtipného deníku matky, která se vyrovnává s těhotenstvím, porodem a výchovou malého dítěte. K této problematice se skvěle hodí další dílo, které představuje návod k tomu, aby naše mysl i tělo fungovaly v co nejlepší symbióze. Aktuální nabídku knih dále doplňuje thriller o dívce plánující vraždu chlapce, kterého zná od dětství, dále skutečný příběh špionů a vědců, sabotujících snahu nacistů vyrobit atomovou bombu, a nakonec audioknihu věnovanou herci Miloši Kopeckému.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Paolo Cognetti: Vlčí štěstí

Neúspěšný čtyřicetiletý spisovatel Fausto opouští po rozchodu s dlouholetou partnerkou Milán a nachází útočiště v horské vesnici Fontana Fredda. Nečekaně získá místo kuchaře v malé restauraci oblíbené u horalů i lyžařů a vedené srdečnou Babette. I ona před lety utekla z města a vnesla do vesnice trochu přívětivosti.

Odeon, 168 stran, 329 Kč

Obal knihy

Vera Kurianová: Na mě si nepřijdou

Chloe je studentkou prvního ročníku washingtonské univerzity. Mezi její koníčky patří jóga, večírky a plánování vraždy Willa Bachmana, kamaráda z dětství, který jí neodpustitelně ublížil.

Na škole probíhá neobvyklá klinická studie pro takové, jako je ona. Spolu s dalšími šesti studenty musí Chloe nosit speciálně upravené chytré hodinky, které sledují nejen každý jejich krok, ale hlavně nálady. Chloe totiž postrádá cit pro empatii a nedokáže pochopit emoce, jako jsou strach nebo vina.

Když je ale jeden ze studentů výzkumu nalezen mrtvý, začíná nebezpečná hra na kočku a na myš.

Kalibr, 424 stran, 399 Kč

Obal knihy

Renáta Navrátilová: Malý šikanista

Úsměvný deník hlavní hrdinky Alice, ve kterém s nadhledem a laskavým humorem popisuje epizody z průběhu svého těhotenství, porodu a posléze rodinného života ve čtyřech – matka, otec, dítě a pes Eddie.

Ikar, 136 stran, 299 Kč

Obal knihy

Kolektiv autorů: Jestli vůbec někdy

Osm povídek současných českých autorů (Alena Mornštajnová, Kateřina Tučková, Petra Soukupová, Petra Dvořáková, Michaela Klevisová, Ondřej Neff, Viktorie Hanišová a Marek Epstein) se vrací do doby, kdy naděje byla často to jediné, k čemu se mohl člověk upínat – před rok 1989...

Listen v edici Česká povídka, 176 stran, 299 Kč

Obal knihy

Sam Kean: Atomoví parchanti

Skutečný příběh vědců a špionů, kteří sabotovali snahu nacistů vyrobit atomovou bombu. Vědci měli odjakživa svá tajemství. Ale jen málokdy hrála tato tajemství tak významnou roli jako za druhé světové války. Uprostřed vývoje atomové bomby dostali šéfové projektu Manhattan znepokojivou zprávu – že je nacistické Německo ve výzkumu jaderné zbraně mnohem dál než Spojenci.

S pouhými pár kilogramy uranu by Hitler dokázal zvrátit průběh války a dobýt Evropu.

Práh, 440 stran, 549 Kč

Obal knihy

Jaclyn Dunneová. Mysl Tělo Zázrak

Tato kniha nabízí snadno použitelný návod k vytvoření zdravých návyků při každodenních činnostech, aby vaše mysl i tělo fungovaly co nejlépe.

Je načase, abyste přestali hledat nějaká další rychlá řešení nebo módní výstřelky, které slibují modré z nebe, ale ve skutečnosti vám nic nedávají. Teď už máte všechno, co potřebujete: uvnitř vaší mysli, uvnitř vašeho těla a uvnitř této knihy.

Práh, 216 stran, 299 Kč

Obal knihy

Petra Š. Jirglová: Nejdražší suvenýr

Třiatřicetiletý Roman, který se ještě pořád tak trochu drží máminy sukně, se vydává do dalekého Mexika. To, co mělo být původní svatební cestou a posléze nechtěnou osamělou dovolenou, stane se jeho životním dobrodružstvím – to když pozná energickou a svůdnou Maríu, která se chce naopak za každou cenu vymanit z vlivu své rodiny. Jejich setkání okamžité obrátí naruby Romanův doposud pohodlný a nudný život. Text čte herec a dabér Robert Hájek.

Témbr, 7: 43 hodin, 249 Kč

Obal audioknihy

Miloš Kopecký – Známá i neznámá tvář

V pondělí 22. srpna 2022 si připomeneme 100. výročí narození legendárního herce Miloše Kopeckého, který se nezapomenutelně vepsal do vzpomínek českého i slovenského divadelního, filmového a televizního publika, stejně jako posluchačů rozhlasových a gramofonových nahrávek. U příležitosti tohoto jubilea vznikl tento speciální dárek v podobě 2CD-mp3 s kompletem nahrávek z archivu Supraphonu, České televize, Českého rozhlasu, Opusu a také soukromých sbírek. Nahrávky vybral a sestavil Jakub Kamberský a komplet obsahuje: Dekameron, Epištoly k nesmělým milencům, Byl jsem Petrem Vokem, Dva na Olympu, Umění milovati, O Nosáčovi, Špatně vyučený čaroděj, Literární a jiné poklesky, Obraťte, na druhé straně jsem já, Večer s Milošem Kopeckým, S Mikrofórem v Redutě, Zavěste, prosím, volá Semafor, Za dverami je Miloš Kopecký, Večer s Milošem Kopeckým, Svět Jaroslava Ježka, Miláček Ornifle, Lakomec, Věc Makropulos a desítky dalších výstupů a písní.

Supraphon, 19:37 hodin, 431 Kč

Obal audioknihy

Tlučhořovic rodinka: Nové díly

Populární seriál se rozrostl o 21 nových dílů. Opět si tak můžete vychutnat neutuchající humor a mistrovskou improvizaci Oldřicha Kaisera a Jiřího Lábuse. Zatímco v minulosti se jednotlivé díly postupně zkracovaly na pouhých pět minut, nová série nabízí čtvrthodinový formát, v němž Tlučhořovi před téměř třiceti lety začínali. Prostor tak znovu dostávají některé oblíbené postavy. A nechybí ani současná témata jako problémy genderové identity nebo neotřelé řešení politické situace, kdy dojde i na pokus o domluvení schůzky Biden – Putin na neutrální půdě žižkovského bytu.

Audiotéka, 4:40 hodin, 152 Kč

Obal audioknihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám