Hlavní obsah

Nové knihy: Landsmann, Christie a Kluun

Právo, Jan Šída

Nabídka knih tohoto týdne nabízí opravdu pestrou paletu žánrů. Klasický detektivní román zastupuje Růže a tis od Agathy Christie, manuál moderního otce zase publikace od Dominika Landsmanna a vzpomínky na divokou jízdu v džungli taneční hudby román Raye Klunna. A navrch dílo Židovská hvězda, vyprávějící příběh člověka, který za druhé světové války zachránil víc lidí než Oskar Schindler.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Agatha Christie pod pseudonymem Mary Westmacott: Růže a tis

Hugh Norreys, jehož nehoda upoutala na invalidní vozík, se ocitá v městečku St Loo, kde právě vrcholí předvolební boj. Střetávají se tu různé společenské vrstvy, nade všemi a vším se však tyčí místní zámek a jeho obyvatelky. Nejmladší z nich, Isabella Charterisová, očekává návrat lorda Ruperta, své lásky z dětství. Svatba by z nich udělala ideální pár. Na scénu místního dění ale záhy vstupuje John Gabriel, kandidát konzervativců, Rupertův dokonalý protějšek. A životní plány všech se začnou hroutit.

Ikar, 256 stran, 329 Kč

Obal knihy

Dominik Landsman: Deníček moderního fotra

Když se měl Dominik Landsman stát poprvé otcem, rozhodl se, že si založí blog, na němž by pravdivě – a toto slovo zdůrazněme! – popisoval strasti a slasti „obyčejného“ chlápka odvedle, jemuž se právě narodil syn. Zprvu nezúčastněný fotr, který miminko zažívá tak trochu zdálky, se brzy stává „otcem na mateřské dovolené“ a tím také začíná boj o přežití obou a zachování rodinného blaha.

Ikar, 208 stran, 299 Kč

Obal knihy

Laureen Nussbaumová, Karen Kirtleyová: Židovská hvězda

Za německé okupace Nizozemska v letech 1940 až 1945 bylo všem Židům nařízeno, aby se přihlásili k náboženství svých předků. Říšský komisař Arthur Seyss-Inquart najal mladého právníka Hanse Calmeyera, aby rozhodoval o „sporných případech“. Calmeyer si svůj úkol vyložil po svém a podařilo se mu před deportací a jistou smrtí zachránit nejméně 3700 lidí židovského původu. To je dvakrát více, než dokázal slavný Oskar Schindler.

 Brána, 264 stran, 299 Kč

Obal knihy

Janet Skeslien Charlesová: Pařížská knihovna 

Kniha je laskavě vyprávěný příběh z nelaskavých dob, jenž barvitě líčí kouzlo knih, oněch náhledů do životů druhých, které čtenářům poskytují inspiraci, dodávají odvahu a umožňují snít. Je o tichém světě literatury, jeho síle hojit zraněnou duši a sbližovat lidi. Román vychází ze skutečných událostí v Americké knihovně v Paříži, která se stala svědkem nejen lásek a snění, ale i hrdinství jejích zaměstnanců po nacistickém vpádu do Francie. Příběh vás zavede skrze životní osudy Odile Souchetové do Paříže konce 30. let a nelehké doby nacistické okupace a následně do Montany na sklonku studené války, kde se prolíná s životem Lily, dívky z amerického maloměsta.

Jota, 360 stran, 398 Kč

Obal knihy

Ray Kluun: DJ

Jeden z nejprodávanějších současných nizozemských autorů nechává své alter ego pod vlastním jménem nahlédnout pod pokličku silně komerčního sektoru – taneční hudby v Las Vegas. Milovaný i zatracovaný žánr, jehož tvůrci v honbě za penězi neznají bratra, natož kamaráda z mládí. DJ je román o světě, kde každý každého využívá, peníze a sláva se staly nejvyšším dobrem a nic, ale vážně nic, není skutečně.

Jota, 344 stran, 328 Kč

Obal knihy

Lisa Genova: Poslední věta

Ještě před osmi měsíci sklízel vynikající koncertní klavírista Richard s procítěným projevem a bezchybnou technikou ovace vestoje po celém světě. Dnes má ALS, amyotrofickou laterální sklerózu: ochrnula mu celá pravá paže a nepohne prsty. Ztráta schopnosti pohybovat rukou mu připadá jako smrt, ztráta opravdové lásky nebo rozvod – jeho rozvod. Ví přitom, že brzy přijde i o levou ruku. Karina před třemi lety sundala ze stěny svatební fotku, a místo ní si pověsila zrcadlo. Obrátit list však ještě nedokázala.

Jota, 280 stran, 328 Kč

Obal knihy

J. M. Winchesterová: Ještě jedna lež

Přesídlení do nového města pro ně mělo znamenat nový začátek. Když Kelsey poprvé odvádí svou malou dcerku do nové školky, v nejmenším netuší, že se všechno brzy obrátí v noční můru. Odpoledne totiž ve školce o holčičce nikdo nic neví. Žádné záznamy o jejím nástupu, žádný důkaz, že by tam jen před několika málo hodinami s matkou vůbec byla. Tím však spirála děsivých událostí teprve začíná.

Metafora, 304 stran, 280 Kč

Obal knihy

Susan Wiggsová: V jabloňovém sadu

Tess Delaneyová se živí pátráním po starých pokladech a jejich navracením právoplatným majitelům. Miluje objasňování historie a vyplňování prázdných míst v srdcích lidí příběhy jejich rodinných dědictví. Kovářova kobyla ale chodí bosa a Tessina vlastní minulost je plná mezer. Otce nikdy nepoznala a její matka věnovala více času spíš cestování než své dceři.

Metafora, 416 stran, 339 Kč

Obal knihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám