Hlavní obsah

Nové knihy: Josef Klíma, Jaroslav Čechura a Lisa Jackson

Právo, Jan Šída

Investigativní novinář Josef Klíma transformoval do knižní podoby děj filmu Šarlatán, kromě toho přináší týdenní nabídka knih i životopisnou črtu slavného rybníkáře Jakuba Krčína z Jelčan. Čtenáři se mohou těšit také na detektivní román Lisy Jackson, ve kterém vyšetřovatelka pátrá po vrahovi své sestry.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Jaroslav Čechura: Jakub Krčín z Jelčan

Jakub Krčín z Jelčan proslul jako architekt rybniční sítě na Třeboňsku. Ve službách Rožmberků vybudoval některé z nejproslulejších a dodnes obdivovaných rybníků: Svět, a zejména největší z nich, Rožmberk. Kniha ukazuje jihočeského regenta jako zdatného hospodáře, sledujte jeho zdokumentovaný rodinný původ, kořeny i osobní život. Stranou pak nezůstane ani obraz překvapivě rozmanitého života slavného rybníkáře.

Vyšehrad, 280 stran, 349 Kč

Obal knihy

Kristen R. Ghodseeová: Proč mají ženy za socialismu lepší sex

Štěstí v rodině, kariéra i pohoda v posteli začínají v politice. Západní společenská stabilita je paradoxně dílem komunismu, demokratické státy ze strachu před radikalizací obyvatelstva přijímaly opatření, jimž se dnes souhrnně říká sociální stát. Snad žádné skupiny obyvatel se tento vývoj nedotkl tak výrazně jako žen. S rokem 1989 se trend obrátil a sociální stát začal korodovat. Dnes jsou ženy více ohroženy chudobou i sexuálními vztahy. Autorka analyzuje, jaké dopady má kapitalismus na soukromí, kariéru i sebevědomí žen a kudy by se mohl v budoucnu ubírat.

Host, 238 stran, 299 Kč

Obal knihy

Jonáš Zbořil: Nová divočina

Co když je tento svět blízko svému zániku? Co nastane, až Zemi pomalu pohltí nová divočina, která tiše čeká pod dálničními přivaděči na svůj okamžik? A co se vlastně bude dít, až tu nebudeme? Kniha o věcech, které jsou nám denně na očích, a kterých si přesto nikdo nevšímá.

Host, 84 stran, 299 Kč

J. Klíma, M. Epstein: Šarlatán

Josef Klíma převedl do knižní podoby scénář Marka Epsteina k filmu Šarlatán. Vzniklo tak strhující životopisné drama Jana Mikoláška, muže s léčitelskými schopnostmi, který léčil jak nacistického pohlavára Martina Bormanna, tak i komunistického prezidenta Antonína Zápotockého. Příběh vznikl podle skutečné události. I když léčitel neměl medicínské vzdělání, dovedl mnoha lidem svým nevšedním umem chorobu diagnostikovat a pomocí bylin ji i vyléčit.

Kalibr, 232 stran, 299 Kč

Obal knihy

Lisa Jackson: Ochotná zemřít

Paul a Brindel Lathamovi jsou nalezeni s kulkou v hlavě, na brutální vraždě ale cosi nesedí. Když se vyšetřovatelka Regan Pescoliová dozví o smrti své sestry, ochromí ji pocit viny, protože s Brindel si nikdy nebyly blízké. Vzápětí se u jejích dveří objeví neteř Ivy a je zřejmé, že něco tají. Policistka na mateřské se však i přes starost o dítě zaplete do vyšetřování. Brzy s hrůzou zjistí, že je vydána napospas zabijákovi, který udělá cokoli, aby ji viděl trpět.

Domino, 344 stran, 399 Kč

Obal knihy

Kolektiv autorů: Legendární bytosti z příběhů a bájí

Tajemné bytosti jsou součástí našeho života, co svět světem stojí. Setkáváme se s nimi v mýtech, pohádkách, filmech či knihách. Rozvíjejí naši představivost, fascinují nás i děsí. V této knize na jednom místě najdeme více než padesát legendárních bytostí z různých dob a kultur. Pospolu se tak objeví populární Harry Potter, bájný Minotaurus, pohádková Baba Jaga, mýtické mořské panny nebo krvavý hrabě Drákula.

Fragment, 64 stran, 199 kč

Obal knihy

Jaromír Jindra: Boj slepého krále

Král Jan Lucemburský učinil vše, co bylo možné, aby jeho syn Karel usedl na trůn císaře Svaté říše římské, a svůj životní úkol považuje za skončený. Třebaže je prakticky slepý, je věcí jeho cti nevyhnout se boji Francouzů s Angličany, ke kterému se schyluje nedaleko Kresčaku. Tam směřuje také výprava bojovníků z Čech, v níž nechybí ani rytíř Matouš Rozoumek spolu s nevlastním synem Josefem z Lichtensteinu.

Brána, 288 stran, 299 Kč

Obal knihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám