Hlavní obsah

Nové knihy: Jacksonová, Mareš, Lukešová

Právo, Jan Šída

V této nabídce knih zaujímá výrazné místo severská syrová detektivka Pustina, studie o zřejmě dávno ztraceném, ale stále legendárním štěchovickém pokladu, publikace mapující historii slavného dostihu Velká pardubická a navrch příběhy kreslených hrdinů Asterixe a Obelixe. Audiokniha, kterou čte několik herců, přibližuje životní příběh generála Petra Pavla.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Jaroslav V. Mareš: Štěchovický poklad – konec legend

Publicista Jaroslav V. Mareš reportážním způsobem odkrývá další záhadu – tentokrát se zaměřuje na slavnou legendu o štěchovickém pokladu. Proč se ho za desítky let nepodařilo najít? Protože romantický příběh o bednách plných zlata je falešná stopa a největší lež Třetí říše! Existují totiž důkazy, že tajemný vlak plný zlata do Štěchovic doputovat nikdy nemohl.

Universum, 288 stran, 359 Kč

Obal knihy

Stina Jacksonová: Pustina

Švédský venkov je daleko od civilizace a bují tam lidská závist, chudoba, dívky nabízejí sex na zapadlých parkovištích a na chátrajících samotách se daří drogám. Liv Björnlundová si svůj osud nevybrala, určila jí ho Pustina, vesnice na samém konci silnice. Dcera ze statku, který poznamenala rodinná tragédie, pracuje na benzinové pumpě, kam ji každý den vozí její despotický otec Vidar. Připadá si jako v kleci. Až do chvíle, kdy je v opuštěné studni v lesích nalezen Vidar mrtvý.

Kalibr, 320 stran, 359 Kč

Jean – Yves Ferri: Asterix 38 – Vercingetorixova dcera

Asterix a jeho přítel Obelix tentokrát dostanou nelehký úkol, chránit vzdorovitou dceru Adrenalínu galského náčelníka Vercingetorixe před Římany, kteří ji pronásledují. Úkol je o to těžší, že dcera nesnáší autority a neustále utíká! A tak musejí naši dva hrdinové vynaložit všechen svůj důvtip a najít ji dříve, než ji dostihnou Římané.

Egmont, 48 stran, 155 Kč

Obal knihy

Brigitte Benkemounová: Zápisník Dory Maarové

Příběh ženy, která uhranula Picassa a sama se zapsala do dějin umění. Když si Brigitte Benkemounová pořídila na eBay použitý obal na notýsek, netušila, že v něm objeví popsaný zápisník, plný jmen osobnostní pařížské bohémy. Při následném pátrání zjistila, že adresář patřil umělkyni a jedné z múz a milenek Pabla Picassa Doře Maarové.

Metafora, 304 stran, 349 Kč

Obal knihy

Radek Chajda: Velká kniha automobilů

Kniha je pro malé i velké nadšence automobilového světa. Dozví se vše od počátků automobilismu až po nejnovější novinky techniky. Který vůz je nejrychlejší? A který nejmenší? A proč jezdíme na benzín a naftu? Jsou elektromobily řešením pro budoucnost? Nejen na tyto otázky odpovídá publikace popularizátora vědy Radka Chajdy.

Edika, 232 stran, 399 Kč

Tereza Lukešová: Velký příběh Velké pardubické

Velká pardubická, jeden z nejtěžších překážkových dostihů v Evropě, za svou více než stotřicetiletou historii napsala mnoho poutavých příběhů a přitáhla řadu významných osobností. Ponořte se do bohatě vypravené knihy o těch největších lidech a koních, které Velká pardubická poznala.

Albatros, 104 stran, 349 Kč

Obal knihy

Nicolas Beuglet: Ďábelský ostrov

Po aféře ve Vatikánu se Sarah vrací z vězení a hned se neoficiálně zapojuje do vyšetřování další vraždy. Obětí je však její vlastní otec, Sarah je od počátku jasné, že při hledání vraha bude muset rozkrýt nejedno tajemství své rodiny. Tentokrát si ale pro pravdu půjde mnohem hlouběji, než čekala, a následky tohoto zločinu si ponese do konce života.

XYZ, 216 stran, 299 Kč

Vladimír Mertlík: V první linii – armádní generál Petr Pavel

Příběh studenta vojenského gymnázia, který to dotáhl až k nejvyšší světové vojenské funkci, jaké kdy Čech dosáhl – k funkci předsedy Vojenského výboru NATO. Jaký je držitel nejvyšších českých, francouzských nebo amerických vyznamenání v soukromí, prozradí jeho nejbližší. A jak vidí pozici a bezpečnost naší země v příštích letech? Odpovědi na tyto i další otázky přináší rozhovor s generálem Petrem Pavlem. Je plný poutavých zážitků i vzpomínek muže, z jehož zkušeností můžeme jako země těžit. Text čtou Martin Stránský, Vladimír Mertlík, Pavel Soukup, Pavel Kříž, Jitka Ježková, Jana Stryková, Jiří Ployhar, Jan Maxián, Martina Hudečková a Petr Pavel

Témbr, 9 hodin 55 minut, 399 Kč

Obal audioknihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám