Hlavní obsah

Nové knihy: Hocek, Fieldsová a Martišková

Právo, Jan Šída

Léto je v plném proudu, proto se výletníkům a turistům bude hodit kniha Jana Hocka, nabízející tipy na výlety po Čechách a Slovensku. V rámci nabídky knih tohoto týdne se objevuje také publikace zabývající se historií a významem mýtu, kuchařka plná moučníkových receptů, humorný příběh Angličana, který se ve francouzském vinařském kraji rozhodl vařit pivo, i detektivní audiokniha Dokonalé ticho.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Jan Hocek: 100 nejhezčích výletů po Čechách a Slovensku

Stovka tipů na výlety po bývalém Československu. Za všech ročních období, pěšky, na kole i dalšími způsoby. Čtenář získá inspiraci z tras navržených zkušeným cestovatelem. Jejich popisy jsou doplněny o mapy, tipy na zajímavosti po cestě a v neposlední řadě také o fotografie.

Universum, 224 stran, 399 Kč

Obal knihy

Stjepan Šejić: Harleen

Doktorka Harleen Quinzelová je mladá psychiatrička, která možná přišla na způsob, jak vyléčit šílenství sužující město Gotham. Musí však svou revoluční teorii obhájit před skeptickým vedením, a to tak, že se ponoří do narušených myslí těch nejvražednějších chovanců Arkhamova ústavu. Čím víc času však tráví se svými kriminálními a šílenými pacienty, tím víc ji to k jednomu z nich přitahuje – a tím více se vzdaluje realitě.

Crew, 200 stran, 749 Kč

Obal knihy

Mircea Eliade: Mýtus a skutečnost

V knize shrnuje autor dosavadní poznatky o mýtu. Zamýšlí se nad jeho definicí, zabývá se jeho strukturou a funkcí a dále probírá tematicky jednotlivé typy mýtů. Všímá si mýtů o původu a kosmogonických mýtů, mýtů a rituálů obnovy, mýtů o konci světa, mýtů návratu, mýtů přežívajících v křesťanství i v moderním světě, a to včetně vztahu mýtu a sdělovacích prostředků.

Argo, 152 stran, 248 Kč

Obal knihy

Zdenka Horecká, Vladimír Horecký: Klasické moučníky

Tanec a vaření jsou dnešní trendy. A sladké moučníky má rád skoro každý. Dobře zpracovaná barevná kuchařská kniha nabízí bohatý výběr receptů nejen na vynikající koláče, zákusky, moučníky a moučná jídla, dorty a dezerty, ale i na slané pečivo, chuťovky a jiné slané delikatesy.

Esence, 304 stran, 359 Kč

Obal knihy

Tommy Barnes: Pivo na Loiře: Aneb jak se jedna rodina usadila na francouzském vinařském venkově a jala se tam vařit britské pivo

Tommy je muž na prahu středního věku, frustrovaný nenáviděnou kancelářskou prací, kterou bez většího úspěchu spíše předstírá. Tommy je také ne zrovna úspěšný stand-up komik. Když je zároveň se svou přítelkyní propuštěn ze zaměstnání, rozhodne se vyměnit Londýn za francouzský venkov a splnit si svůj sen – založit minipivovar. Cesta k tomuto snu je ovšem trnitá. Autobiografický příběh o životních peripetiích anglické rodiny v údolí Loiry je mimořádně vtipný, ale zároveň i dojemný, je psán svěžím jazykem, s nelítostnou sebeironií a odzbrojující upřímností.

Argo, 240 stran, 298 Kč

Obal knihy

Petra Martišková: Léto v síti

Naty chce aspoň rok žít jako normální holka a v klidu odmaturovat. Kvůli práci rodičů už procestovala skoro celý svět a využila toho aspoň k parádnímu profilu na Instagramu, který ji proslavil. Může ale někdo jako ona vůbec vést normální život? A co teprve když se spřátelí s Alexem, který sociální sítě a všechno s nimi spojené přímo nesnáší?

Alpress, 200 stran, 259 Kč

Obal knihy

Cinda Williams Chima: Síla bouře (Sedmiříší v troskách 3)

Nechte se unášet propletenými příběhy pozoruhodných mladých bojovníků, kteří se postavili tyrance obdařené čarovnou mocí a riskují, že v nemilosrdném víru války přijdou o všechno. Potulný námořník Evan Strangward dokáže ovlivňovat počasí, vlny a vítr, ale ani jeho čarovné schopnosti ho před nelítostnou císařovnou Celestine nemůžou chránit věčně. Celestinina neúnavná armáda krvepřísežných neustále roste a Evan se vydává do Fellsu, aby království varoval před hrozící invazí. Dobře ví, že pokud se mu nepodaří královnu z rodu Šedých vlčic přesvědčit, aby se císařovně postavila, celé Sedmiříší padne, a on tak přijde i o poslední útočiště.

Booklab, 424 stran, 369 Kč

Obal knihy

Helen Fieldsová: Dokonalé ticho

Když všechno ztichne, kdo je uslyší křičet? Čtvrtý případ inspektora Callanacha a šéfinspektorky Turnerové. Na okraji Edinburghu je nalezeno pohozené dívčí tělo s vyřezanými kusy kůže. Když později inspektor Luc Callanach objeví vedle opuštěného kojence strašidelnou postavičku, pochopí princip zvrácené hry: vrah bere materiál na panenky z těla svých obětí. Navíc někdo drogově závislým v bezvědomí vyřezává do tváře písmeno Z. Jde o stejného pachatele? Text knihy čte herec a dabér Jan Šťastný.

Voxi, 15 hodin 28 minut, 399 Kč

Obal audioknihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám