Hlavní obsah

Nové knihy: Haskellová, Gebauer a Rudiš

Právo, Jan Šída

Režisér Steven Spielberg patří mezi nejvýznamnější tvůrce v oblasti filmové režie. Kdo by si nevzpomněl na jeho Čelisti, nebo Jurský park, že? Proto by mohlo být zajímavé podívat se na milníky jeho osobního i profesního života. Kromě této biografie najdeme v aktuální nabídce knihu básní a textů sochaře Kurta Gebauera, atlas indiánských kmenů Jižní Ameriky či audioknihu Jaroslava Rudiše.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Molly Haskellová: Steven Spielberg – Život ve filmech

Spielbergovo filmové dílo je ohromující. Jeho stopy producenta či režiséra najdeme všude – ve videohrách, v televizi i v hraném filmu. Za desítky let natáčení potěšil tento geniální režisér více lidí než kterýkoli jiný filmař v dějinách.

Universum, 224 stran, 299 Kč

Obal knihy

Nathan W. Pyle: Divnější planeta

Oblíbený a oceňovaný komiks o bytostech jedné Divné planety se konečně dočkal pokračování a přináší vám novou nálož osobitého humoru z dílny Nathana W. Pylea. Stejně jako tomu bylo v předchozím díle, se i tentokrát podíváme na život nás lidí očima neobyčejných bytostí, které svým pragmatickým přístupem a pohledem na naše konání představují všední záležitosti v naprosto novém, zábavném až absurdním světle.

Universum, 144 stran, 299 Kč

Obal knihy

Don Miguel Ruiz, Barbara Emrysová: Herec

Představte si, že byste mohli vytvořit nový scénář svého života. Představte si, že slova jako „osvícení“ a „transformace“ by pro vás již nebyla záhadou...

Opakujete stále stejná vyprávění ze zoufalství nad sebou samými a nad tím, co se děje s lidmi kolem vás? Potácíte se v těch stejných nepříjemných situacích?

Vstupte do třidy s donem Miguelem Ruizem, jednou z nejvlivnějších duchovních osobnosti současnosti, který vás vyzve, abyste krok za krokem dešifrovali scénáře a kulisy tohoto představení zvaného život.

Pragma, 168 stran, 299 Kč

Obal knihy

Valerie Bowmanová: Lokaj a já

Frances Whartonová pochází z urozené rodiny, ale nemá žádné věno, neboť její otec veškeré rodinné jmění prohrál. Frances se ale nezajímá o věci, jež přitahují většinu vdavekchtivých debutantek. Zajímá ji politika. Nicméně její matka ji nutí, aby se výhodně provdala za starého, ale bohatého sira Reginalda, jehož však považuje Frances za zcela nudného a arogantního.

Ikar, 256 stran, 299 Kč

Obal knihy

Kurt Gebauer - sny / básně / texty

Kurt Gebauer je sochař, malíř a fotograf. A občas také spisovatel. Proto vám přinášíme knihu jeho básní, snů a dalších textů, které osobně ilustroval. Součástí je také text Lenky Klodové, který vás nechá nahlédnout pod pokličku jeho učitelské dráhy.

Grada, 160 stran, 399 Kč

Obal knihy

Michal Stehlík, Martin Groman: Přepiště dějiny

Kniha vychází z podcastu Martina Gromana a Michala Stehlíka, který vznikl v listopadu 2020. Věnuje se dějinám ve veřejném prostoru, médiích i výrocích politiků a dalších veřejně vystupujících osob i osobností. Zdá se, že málokdo je uchráněn divokých paralel a přirovnání, která často minou svou reálnou historickou předlohu. Toho všeho se pak s chutí a vervou chytají právě přepisovači dějin, kteří dnes masivně využívají sociální sítě i své případné politické nebo jinak společensky významné postavení, aby dějiny zapojili do své aktuální strategie.

Jota, 264 stran, 448 Kč

Obal knihy

Antoine de Saint-Exupéry, Petr Odehnal: Malučký princ

Malý princ se po brněnském hantecu dočkal i svého valašského vydání!

Kultovní kniha francouzského spisovatele a pilota Antoina de Saint-Exupéryho byla přeložena do více než 300 jazyků a dialektů. Každý ji zná. Vášnivá sběratelka knižních vydání Malého prince, Martina Dlabajová, oslovila historika a nadšence do regionálních dějin Petra Odehnala, který se ujal sepsání valašské verze.

Jota, 133 stran, 288 Kč

Obal knihy

Mnislav Zelený-Atapana: Atlas indiánů Jižní Ameriky: Život, sex, smrt

Unikátní obrazová publikace předního české odborníka Mnislava Zeleného Atapany přináší souhrnný pohled na život jihoamerických indiánů. V knize je zastoupeno 217 etnik všech kulturních areálů v různě obsáhlých heslech s důrazem na specifika i rozmanitost jednotlivých oblastí a kmenů. Součástí knihy je také podrobný glosář indiány používaných rostlin, sbíraného ovoce a lovené zvěře. Text je bohatě doprovázen mapami, fotografiemi, kresbami a také barevnými malbami Jana Dolejše, které věrně rekonstruují obydlí, šaty či rituály již zaniklých etnik.

Argo, 348 stran, 798 Kč

Obal knihy

Jaroslav Rudiš: Winterbergova poslední cesta

V Německu žijící Jan Kraus je zvyklý „převážet“ umírající na druhý břeh – v případě Wenzela Winterberga ho ovšem čeká pořádně dlouhá a překvapivá jízda. A to doslova. Liberecký rodák a bývalý tramvaják, který je stejně starý jako Československá republika a trpí podivnými záchvaty historie, totiž svého pečovatele požádá, aby mu dělal společnost na jeho poslední cestě střední Evropou. Není to ovšem ledajaká cesta – z Berlína totiž putují po stopách Winterbergovy dávné lásky Lenky, která zmizela v Sarajevu počátkem druhé světové války, a jejich průvodcem se stává bedekr pro Rakousko-Uhersko z roku 1913. Ze starcova neúnavného vyprávění a hlasitého předčítání v průběhu hodin a dnů strávených ve vlaku jde mladšímu společníkovi brzy hlava. Text čte herec Pavel Batěk.

OneHotBook, 15 hodin 45 minut, 465 Kč

Obal knihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám