Hlavní obsah

Nové knihy: Cruijff, Rothschildová a Emmert

Právo, Jan Šída

To, co je totální fotbal, ví nejlépe jeho protagonista Johan Cruijff a také to ve své knize popisuje. Mimo to se v aktuální nabídce objevuje i nové vydání publikace o prvním prezidentovi Československa, příběh jazzové aristokratky, rozšířené vydání biografie známé herečky Ivy Janžurové či audiokniha s prvky temného gotického románu.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Hannah Rothschildová: Jazzová baronka

Pannonica „Nica“ Rothschildová měla na první pohled vše – vznešený původ, milující rodinu a nevyčerpatelné bohatství. To se ale změnilo, když poprvé uslyšela skladbu Round Midnight v podání jazzové legendy Theloniouse Monka. Jako uhranuta kouzlem se rozhodla opustit své nejbližší i jistotu rodinného zázemí Rothschildů a vydala se do Spojených států geniálního jazzmana vyhledat. Newyorská společnost živelnou Evropanku mezi sebe nepřijala, ale hudebníci ano.

Metafora, 312 stran, 349 Kč

Obal knihy

František Emmert: TGM

V roce 2020 jsme si připomněli již 170. výročí narození jedné z nejvýznamnějších osobností moderní české historie: Tomáše Garrigua Masaryka (1850–1937). U této příležitosti se opětovného vydání dočkala úspěšná kniha významného českého autora literatury faktu, která stále inspirativní příběh a myšlenky TGM přibližuje širokému okruhu čtenářů. Čtivý, a přitom fundovaný text doprovází množství obrazového materiálu včetně unikátních písemností psaných samotným Masarykem.

Universum, 192 stran, 359 Kč

Foto: Martin Havelka, Novinky

Obal knihy

Johan Cruijff: Totální fotbal podle Johana Cruijffa

Vyhrál jako hráč i trenér nespočet trofejí, třikrát získal Zlatý míč pro nejlepšího hráče Evropy a také patří mezi nejznámější zastánce takzvaného totálního fotbalu. V této knize popisuje svůj výjimečný pohled na fotbal, který si držel od sportovních začátků až do své smrti. V kapitolách určených pro trenéry, rozhodčí, ale i hráčské agenty představuje Cruijff fotbal jako krásnou a jednoduchou hru, při níž by měl člověk hlavně cítit radost. Jeho přesvědčení je založené na třicetileté zkušenosti na nejvyšší fotbalové i trenérské úrovni.

Grada, 160 stran, 289 Kč

Obal knihy

Petr Macek: Iva Janžurová - Včera, dnes a zítra

Doplněné a rozšířené vydání k blížícím se 80. narozeninám oblíbené herečky přibližuje neotřelým a zasvěceným způsobem její osobní i profesní život, ohlíží se po uplynulých osmdesáti letech její životní cesty a přináší vzpomínky na řadu kolegů či vlastních milníků. Knihu doprovázejí unikátní fotografie z divadelních i filmových archivů, cenný je i chronologicky zpracovaný soupis divadelních a filmových rolí a úctyhodný přehled všech ocenění.

Brána, 304 stran, 379 Kč

Obal knihy

Elif Shafak: 10 minut 38 vteřin

Co když v okamžiku smrti lidská mysl ještě několik převzácných minut pracuje? Přesně řečeno, deset minut třicet osm vteřin. Každá posmrtná minuta Leile přináší intenzivní smyslovou vzpomínku: chuť kořeněného guláše z kozy, kterou její otec obětoval na oslavu narození dlouho očekávaného syna; chuť směsi cukru s citronem, jíž si ženy depilují nohy, zatímco muži navštěvují mešitu; vůni kávy s kardamomem, kterou Leila pije s pohledným studentem v bordelu, kde je zaměstnaná. A všechny tyto vzpomínky jí také připomínají věrné přátele, s nimiž se sblížila v klíčových momentech svého života – přátele, kteří se ji nyní zoufale snaží najít.

Odeon, 384 stran, 399 Kč

Obal knihy

Delia Owensová: Kde zpívají raci

O Kye Clarkové kolují v poklidném městečku Barkley Cove na pobřeží Severní Karolíny fámy jako o vlčím dítěti, holce z bažiny. Poté, co ji jednoho rána opustí matka, odejdou postupně i starší sourozenci, a nakonec se po mnoha propitých nocích nevrátí ani otec, zůstává Kya úplně sama. Inteligentní a citlivá dívka žije v souladu s přírodou, odkázaná sama na sebe. Jejími nejlepšími kamarády jsou rackové a chlapec Tate, který stejně jako Kya miluje přírodu. Naučí mladou dívku číst a stanou se z nich nerozluční přátelé. Jenže jednoho dne Tate odejde a Kya, již mladá žena, zůstane opět sama. Její divoká krása okouzlí muže z města, Chase Andrewse, a před Kyou se otevírá úplně nový život. Když je jeho tělo nalezeno v močálu bez známek života, obyvatelé města začnou z vraždy podezírat právě holku z bažiny. Jenže močál ví o smrti všechno, ví, že smrt nemusí být vždy tragédie.

Jota, 344 stran, 368 Kč

Obal knihy

Kolektiv autorů: Královna děsu aneb Panická porucha

Na knize spolupracovali MUDr. Radkin Honzák, publicistka Agáta Pilátová a moderátor Aleš Cibulka. Panická porucha přichází bez výstrahy a postihuje lidi různých povah i profesí, kteří ji zprvu považují za příznak jiných chorob. Jak se dá tato nemoc duše léčit? Co způsobuje panické ataky? A jak se žije s neustálou hrozbou, že vás zachvátí nepředstavitelný strach a úzkosti. Kromě úvodní studie a komentářů zkušeného psychiatra Radkina Honzáka ke konkrétním příběhům kniha obsahuje také jeho úvahu na aktuální téma: Panika v čase koronaviru.

Vyšehrad, 208 stran, 244 Kč

Obal knihy

Carlos Ruiz Zafón: Stín Větru

Literární thriller s prvky historického, gotického i detektivního románu, se stal kultovním knižním fenoménem a světovým bestsellerem vydaným ve 45 zemích. Spisovatel katalánského původu Carlos Ruiz Zafón v něm čtenáře poprvé uvedl do magického světa Pohřebiště zapomenutých knih. Nyní se do strhujícího příběhu zasazeného do zákoutí staré Barcelony můžete ponořit ušima v jeho audioverzi. Text čte herec Gustav Hašek.

OneHotBook,16 hodin 42 minut, 307 Kč

Obal audioknihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám