Hlavní obsah

Nové knihy: Čornej, Starnone, Connolly, Rožek, Kutscher

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velká kniha o Janu Žižkovi, román o životě jedné italské rodiny, historické romány, příběh o cestě na severní pól v letech 1872–1874. A také audiokniha i komiks.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Petr Čornej:

Jan Žižka: Život a doba husitského válečníka

Nepřemožený válečník vystupuje jako odvážný, statečný, impulsivní a hluboce věřící polní velitel, jehož rozporuplné skutky motivovala upřímná oddanost husitskému pojetí božího zákona i touha odčinit osobní poklesky. Autor vnímá dobu v širokém mezinárodním kontextu jako velký i tragický pokus nalézt cestu z labyrintu krize pozdně středověké Evropy.

Paseka, 856 stran, 790 Kč

Obal knihy

Domenico Starnone:

Tkaničky

Co je to rodina a co ji drží pohromadě? Aldovo a Vandino manželství prošlo hned v počátcích těžkou zkouškou. Přetrvalo, je však plné trhlin a stále otevřených ran, o nichž postupně promlouvají oba manželé i jejich dvě děti. Každý z nich jako by ale vyprávěl jiný příběh.

Kniha Zlín, přeložila Alice Flemrová, 128 stran, 269 Kč

Obal knihy

Marta Dzido:

Slast

Ona a on, oba velmi mladí. Varšava. Léto. Rok 1990 a něco. Vzduch je hustý jako pudink a slova „láska“ a „touha“ splývají v jedno. Nejde o sex a prchavé potěšení, ale o nejistotu a očekávání. On po ní horečně touží, ona ho ráda škádlí…

Dokořán, přeložila Anna Plasová, 144 strany, 198 Kč

Obal knihy

John Connolly:

Čas utrpení

Detektiv Parker je jiný než ostatní. Zemřel a znovu se narodil. Je odhodlaný vést válku s bytostmi ze stínů, které trýzní nevinné lidi, a nikdy s ní nepřestat.

BB art, přeložil Martin Verner, 329 stran, 349 Kč

Obal knihy

Anthony Riches:

Centurioni 2: Útok

Batavští bojovníci útočí, ale Římané nemíní sklonit zbraně… Autor úspěšné řady Římané pokračuje ve svém napínavém popisu batavského povstání z roku 68 n. l.

BB art, 376 stran, 299 Kč

Obal knihy

Julius Payer:

Expedice na severní pól

Překlad monumentálního díla z roku 1876 obsahuje popis expedice z let 1872–1874, řadu autorových postřehů o životě ledních medvědů i příhody z německé polární expedice v letech 1869–1870. Překladatel doplnil text popisem předcházejících i pozdějších výprav kolem severního pólu, životopisnými, zeměpisnými, geologickými i dalšími přírodovědeckými poznámkami a podrobným popisem země Františka Josefa

Dauphin, přeložil Jaroslav Hošek, 432 strany, 598 Kč

Obal knihy

Volker Kutscher:

Goldstein

Berlín roku 1931 – válka gangů v době krize. Když Gereon Rath dostane za úkol sledovat amerického gangstera Abrahama Goldsteina, netuší, že z kolegiální výpomoci pro americkou Bureau of Investigation se brzy stane smrtící závod. Audiokniha v podání Jana Teplého.

OneHotBook, 2CD, mp3, 20:04 hodin

Obal knihy

Václav Vašák:

Osobnosti mezi řádky

Třicet osobností se zajímavými životními a pracovními osudy. Jsou mezi nimi herci, režiséři, lékaři, umělci, politici, generál a další. Mj. Donutil, Bočan, Ledecký, Třešňák, Radůza… Vyprávění o tom, jak se v životě vypořádali s přízní i nepřízní osudu.

Vašut, 248 stran, 299 Kč

Obal knihy

Sandu Flerea, Adam Glass, Henrik Jonsson:

Sebevražedný oddíl 3: Smrt jen pro pitomce

Po smrtícím souboji s Regulem – vůdcem rozsáhlé teroristické organizace Bazilišek – je Sebevražedný oddíl na dně. Ze všeho nejhorší v komiksu je nečekaná návštěva bývalého přítele Harley Quinn – znetvořeného šílence Jokera. Celý rok se předpokládalo, že je mrtvý...

BB art, přeložil Martin D. Antonín, 144 strany, 399 Kč

Obal knihy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám