Hlavní obsah

Nové knihy: Brownová, Kučíková a Kohout

Právo, Jan Šída

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktuální várka knih přináší nový román známého spisovatele Pavla Kohouta. Na současnou koronavirovou situaci reaguje Marta Kučíková svým severoitalským deníkem, vyšly také komiksové příběhy kapitána Klosse i nová dobrodružství Rychlých šípů. A navíc ještě audiokniha Petry Soukupové.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Pavel Kohout: Přítoky románů

Řeky mají přítoky, které posilují jejich proud. Romány je mají též. Objevují se v nich ucelené příběhy, které je buď přímo inspirovaly, nebo obohatily. V Babičce naší paní Boženy Němcové je to příběh Viktorky. Autor přečetl všechny své prózy znovu, vybral z nich pasáže, fungující po malé úpravě jako samostatné povídky či dokonce novely, a připojil k nim i svůj nejčerstvější román, byť teprve rozepsaný.

Odeon, 400 stran, 499 Kč

Obal knihy

Zbigniew Safian: Kapitán Kloss

Kompletní vydání dvaceti komiksových sešitů představuje příběhy legendárního polského rozvědčíka za 2. světové války. Stanislav Kolicki pracuje pro sovětskou rozvědku, které předává nejrůznější zprávy. V té době padne do ruského zajetí německý důstojník Hans Kloss, jemuž je Kolicki neuvěřitelně podobný. A tak se zrodí agent J-23, obdoba nejslavnějšího britského agenta Jamese Bonda.

Slovart, 700 stran, 799 Kč

Obal knihy

Marta Kučíková: Z mého severoitalského deníku

Jak prožívá těžkou koronavirovou pandemii v Itálii roku 2020 česká rodina v dolomitském podhůří? A jak prožívají tuto anabázi ti nejpostiženější, starší italské šťabajzny a optimismem oplývající štramáci? Jak se v této nelehké době žije tvrdohlavým, větrem ošlehaným horalům? Proč italští tatínkové nejezdí nakupovat autem, ale raději šlapou pěšky? I přes velké psychické a fyzické vypětí autorka zapisovala a popisovala každodenně po nejkritičtější dva měsíce den pod dni. Věrně, bez příkras, samozřejmě s jemným humorem a všeobjímající italsko-českou laskavostí.

Ikar, 208 stran, 279 Kč

Obal knihy

Josef Červinka: Poselství ze Stínadel

Rychlé šípy dostanou od Losny zašifrovanou zprávu, v níž jim sděluje, že mu kdosi ukradl ježka v kleci. A tak se Rychlé šípy znovu vydávají pátrat do Stínadel. Ježek se nakonec objeví, ale vyvstanou kolem něj další otázky. Josef Červinka – Grifin se vrátil do světa Rychlých šípů a vypráví příběh, který si v tajemnosti a dobrodružnosti s Jestřábovou trilogií v ničem nezadá. Je neuvěřitelné, že román čekal na vydání celých čtyřicet let! Svět Rychlých šípů a příběh, který ještě neznáte.

Albatros, 256 stran, 299 Kč

Obal knihy

Jaromír Slomek: Prahou bratří Čapků

Literární bedekr si všímá míst spojených s životem, dílem a odkazem slavné sourozenecké dvojice. Bohatě obrazově vybavená příručka věnuje pozornost lokalitám, kde Josef a Karel Čapkové bydleli, pracovali, kde se konaly premiéry jejich divadelních her, kde žili jejich přátelé a lásky. Kniha nás přivádí mimo jiné na Vyšehrad, kde je hrob Karlův a symbolický hrob Josefův, či na Olšanské hřbitovy, místo posledního odpočinku jejich rodičů.

Academia, 265 stran, 365 Kč

Obal knihy

Sandra Brownová: Střemhlavý pád

Když Rye, zkušený pilot, dosedne na zem po zásahu laserem, ukáže se, že s černou schránkou, kterou měl narychlo dopravit zákazníkovi, jsou spjaté velmi podivné okolnosti. Stejně jako s velmi půvabnou mladou lékařkou Brynn, odhodlanou podat pacientovi zatím neschválený lék na závažnou nemoc. S ní se Rye překvapivě seznámí ihned po havárii a při následujících dramatických událostech ti dva přes veškerou nedůvěru stěží odolávají vzájemné přitažlivosti.

Ikar, 392 stran, 399 Kč

Obal knihy

Ladislav Kudrna, František Čuňas: Kniha v barvě krve

Během třiceti sledovaných let trvání komunistického režimu (1960–1989) bylo násilí ze strany Veřejné a Státní bezpečnosti vystaveno na deset tisíc mladých lidí z prostředí (proto)undergroundu a punku. Zástupným důvodem pro často až zběsilé brutální fyzické ataky represivních složek se stala účast „závadové“ mládeže na „ilegálních“ hudebních produkcích, respektive provozování vlastní kultury. Celkem 99 mladých mužů a žen bylo odsouzeno k souhrnnému trestu odnětí svobody v délce 75 let.

Academia, 732 stran, 650 Kč

Obal knihy

Petra Soukupová: Věci, na které nastal čas

V audioknize s bolestnou otevřeností popisuje autorka manželskou krizi, která navždy poznamená životy dospělých i dětí. Názorové třenice, tichá agrese, manželská krize, problémy s dospíváním – to vše zachycené bez servítků a z různých perspektiv. Ovšem jak dobře ví jedna z hrdinek románu, foodstylistka Alice, stejně nakonec rozhodne způsob, jakým se to uvaří a naservíruje. Ani Alicino vaření však nezabrání pozvolnému rozpadu její rodiny, pro kterou toho tolik obětovala. Tak to aspoň vidí ona – zatímco manžel Richard, který právě prodělává krizi středního věku, má na věc jiný názor. A jejich dvě děti na prahu puberty? Těm je všechno jedno. Přinejmenším do chvíle, kdy sedmnáctileté soužití jejich rodičů začne připomínat frašku. Text čtou herci Zuzana Kainarová, Pavel Batěk, Veronika Lazorčáková a Matyáš Valenta.

OneHootBook, 11 hodin, 349 Kč

Obal audioknihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám