Hlavní obsah

Nové album Beyoncé se těší velké pozornosti

Šest let čekali fanoušci americké zpěvačky Beyoncé na její nové album. Pod názvem Renaissance vyšlo v pátek a hned se mu podařilo překonat rekord streamovací služby Spotify. Díky více než 43 milionům poslechů za první den po vydání získalo titul nejstreamovanějšího alba nahraného ženou. Uvedl to server Hype Beast, jenž úspěšnost nahrávek sleduje.

Foto: Sony Music

Obal alba

Článek

Podle něho se navíc každá ze šestnácti skladeb z desky dostala do amerického seznamu Top 25 platformy. Z toho sedm písní se umístilo v první desítce žebříčku.

RECENZE: Beyoncé přináší písně tak na jeden rok

Kultura

O tom, že Beyoncé měla pro své posluchače něco extra, se mluvilo delší dobu. Fanoušci tak mínili podle aktivit zpěvačky na sociálních sítích. Nahrávání a vylepšování nové desky se věnovala v období pandemie. Její premiéru oznámila v červnu. Přiznala tehdy, že doba izolace ji vnitřně vedla k tvorbě skladeb, které u posluchačů vyvolají dobrou náladu. Chtěla je jimi zbavit starostí a problémů, byť jen na okamžik.

Renaissance přináší v písních několik žánrů a vlivů, přičemž základními jsou pop, r’n’b a taneční hudba. Na skladbách z desky se kromě Beyoncé podílela celá řada dalších tvůrců a producentů. Jsou mezi nimi například Skrillex, Michael Cox, Pharrell Williams a další. První recenze jsou pozitivní.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám