Hlavní obsah

Nova představila nové tváře

Novinky, Eva Zajíčková
PRAHA

Konec léta, konec televizních repríz. Jako první ohlásila podzimní změny v programu Nova. V zásobě má čtyři úplně nové formáty, jeden z nich zatím tajný, pětatřicet zahraničních filmů, jeden nový francouzský seriál, kromě něj další řady starších - a taky tři nové moderátorské tváře ve staronových pořadech.

Foto: Robert Rohál

Peter Gábor natočil part Ľudovíta Štúra.

Článek

Sobotní hitparádou Eso bude provázet moderátor a zpěvák Leoš Mareš, páteční Peříčko povede Zuzana Belohorcová, dosavadní moderátorka erotického magazínu Láskanie slovenské Markízy, a jednu z nových soutěží bude moderovat zatím poměrně neznámý herec Zdeněk Podhůrský, působící dosud hlavně v dabingu.

Zcela nová soutěž

"Změn je ale mnohem víc, než obvykle na podzim bývá. Nevím, proč se začalo říkat, že Nova nic nového nevymýšlí. Jenže my chceme divákům nabízet nové formáty," zdůraznila výkonná ředitelka CET 21 Libuše Šmuclerová.

Už počátkem září vyzkouší Nova na svém publiku dvě nové soutěže, z toho jednu ve světové premiéře, jejíž formát sama pomáhala vyvinout. "Společnost, která ji nabízela na festivalu v Montreaux, nám na oplátku pro první období poskytla licenci zadarmo," prozradil šéf programu Pavel Zuna. Vysílat se bude vpodvečer před Televizními novinami pod názvem Pálí vám to? Druhá soutěž se objeví každou neděli osm minut před Televizními novinami jako T-Mobile renta. "Lidi rádi získají ve velmi krátké době velkou sumu. Jen si vzpomeňte na oblíbené Bingo," dodala Šmuclerová.

Komu se bude volat?

Třetí novinkou je obměněný pořad Volejte řediteli. Protože Vladimíra Železného nahradí další tváře Novy, bude se vysílat pod názvem Volejte Novu "A hádejte kdy? V sobotu v poledne," upřesnil Zuna, první z osobností Novy, které se v pořadu vystřídají. "Pořad bude proměnlivý, zároveň s každou tváří se trochu změní i formát. Jednou bude víc zábavný, jindy publicistický, ale pokaždé bude komunikovat s diváky a informovat o vysílání," vysvětlil.

Čtvrtý z nových formátů je zatím tajný. Pro Novu by to měl být zatím nezvyklý zábavný pořad, který se bude vysílat každý týden. Na obrazovce se podle Šmuclerové objeví až v říjnu a tajný je pouze proto, že ještě nejsou podepsané všechny smlouvy. "Bude ho totiž uvádět moderátor, kterého by u nás nejspíš nikdo nečekal," slíbila.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám