Hlavní obsah

Nová podoba projektu Cesty na holešovickém Výstavišti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přední domácí soubor Cirk La Putyka uvede od 23. dubna v šapitó Azyl78 na holešovickém Výstavišti v Praze novou verzi svého nejnáročnějšího představení Cesty. Projekt, určený původně k oslavě desátého výročí vzniku souboru, obohatí o aktuální směry, jimiž se soubor začal ubírat, včetně důsledků války na Ukrajině.

Foto: Pavlína Saudková

Představení Cesty nabízí opravdu pestrou podívanou.

Článek

Do příběhu z historie cirkusové rodiny Kludských, obrazů z minulosti a současnosti Cirku La Putyka i jeho aktivit v době koronaviru se nyní zapojí i šestnáct studentů Kyjevské akademie divadelního a cirkusového umění, kteří v souboru našli uplatnění po odchodu z rodné země.

„Cirkus je umění, které nás uhranulo a přivedlo k projektu Cesty. Jsme fascinováni tímto těžkým řemeslem i specifickou divadelní poezií cirkusové manéže,” říká principál souboru Rosťa Novák ml. o vzniku projektu.

Opět se v něm objeví vrcholná podoba nového cirkusu, plná akrobacie, žonglování, tance a náročných čísel s velkolepou scénografií a živou hudbou.

V Cestách účinkuje téměř šedesát herců, akrobatů, tanečníků a hudebníků. Nově také Duo Stauberti s akrobacií na perské tyči, jedni z nejlepších světových cyrwheelerů na světě Charlie Wheeler a Ole Lehmkuhl či finský artista Teema Skön. Představení Cesty bude Cirk La Putyka uvádět v šapitó Azyl78 až do 14. května.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám