Hlavní obsah

Nová DVD - Zlomené květiny, Žít po svém i Sedm statečných

Z nových DVD tohoto týdne vám doporučujeme Zlomené květiny Jima Jarmusche s Billem Murrayem v hlavní roli, dále rodinné drama s Robertem Redfordem Žít po svém či speciální edici westernu Sedm statečných.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Článek

Zlomené květiny

Americký nezávislý režisér Jim Jarmusch  natočil jednoduchý příběh o stárnoucím muži, který se snaží najít nové životní hodnoty.

Bill Murray hraje Dona Johnstona, klasického představitele muže, kterému je cizí dlouhodobý vztah a rodinný život. Vše se mění ve chvíli, kdy se z anonymního dopisu dozvídá, že je otcem syna, o kterém nevěděl. Na popud souseda považujícího se za detektiva amatéra, začne hledat ve své minulosti ženu, která by přicházela v úvahu jako matka jeho dítěte. Setkává se postupně se všemi svými bývalými láskami, které už dávno vedou své vlastní šťastné, či zklamané životy.

Broken Flowers, USA 2005, 105 min., české titulky, režie: Jim Jarmusch, hrají: Bill Murray, Jeffrey Wrightová, Sharon Stoneová, Jessica Langová, Tilda Swintonová...

Žít po svém

Žít po svém je filmové drama, které vypráví o dobrodružství, soucitu a opravdovém shledání. Einar Gilkyson, zkušený rančer na odpočinku dlouho žije jen ze svých vzpomínek. Stále je zničen ze smrti svého jediného syna, ke které došlo před deseti lety. Nyní tráví svůj čas staráním se o nájemníka na svém ranči - jediného důvěrného přítele Mitche, který byl ošklivě zraněn při střetu s grizzlym.

Einarův poklidný život obrátí vzhůru nohama příjezd jeho snachy Jean, kterou Einar viní ze smrti svého syna. Jean však přijíždí se svou dcerkou Griff, o které tvrdí, že je Einarovou vnučkou. Jedenáctiletá dívka je z rančerského života nadšená. Pro Einara, který už na život rezignoval, je zvídavá Griff vytržením ze stereotypu, se kterým se již smířil.

An Unfinished Life, USA 2005, 105 min., český dabing, režie: Lasse Hallström, hrají: Robert Redford, Jennifer Lopezová, Morgan Freeman, Becca Gardnerová, Damian Lewis...

Sedm statečných S.E. 2DVD

Legendární western byl inspirován Sedmi samuraji. Hrají v něm hvězdy první kategorie, které pálí jako první v tomto boji na život a na smrt.

V sálajícím horku mexické pouště čeká vesnice ovládaná strachem na zuřivý útok Calvery a jeho banditů. Zoufalí, terorizovaní, okrádaní a ponižovaní vesničané se obávají útok opětovat a koupit si pušky. Naštěstí však narazí na Sedm statečných chlapíků, kteří se rozhodnou vesnici banditů zbavit. Je to boj na život a na smrt, na který se vydávají pod vedením sedmi statečných mužů, boj o klidný život na vesnici...

Speciální edice obsahuje dokumenty  Guns for Hire, Elmer Bernstein and The Magnificent Seven, ztracené obrázky Sedmi statečných, fotogalerie atd.

The Magnificent Seven U.E., USA 1960, 123 min., režie: John Sturges, hrají: Yul Brynner, Eli Wallach, Horst Buchholz, Steve McQueen, Charles Bronson, Robert Vaughn, Brad Dexter, James Coburn, Jorge Martínez de Hoyos, Vladimir Sokoloff, Rosenda Monterosová, Rico Alaniz...

Krása na scéně

Historické drama se odehrává v Londýně 17. století v divadelním prostředí.

Ned Kynaston je prominentním hercem Bettertonova divadla a exceluje především v ženských rolích. V té době bylo ženám hraní zapovězeno a Ned toho dokáže náležitě využít. Jeho kostymérka Marie k němu obdivně vzhlíží. Nedův sladký život se ale obrátí naruby v momentě, kdy se král Karel II. rozhodne změnit dosud platná pravidla.

Stage Beauty, Německo/ USA /Velká Británie 2004, 106 min., režie: Richard Eyre, hrají: Billy Crudup, Claire Danesová, Rupert Everest...

Dívka s perlou

Kritikou oceňovaný film vypráví o vzniku jednoho z nejvýznamnějších malířských děl sedmnáctého století - Vermeerovy Dívky s perlou.

Po otcově oslepnutí přichází sedmnáctiletá Griet do města, aby přijala místo služky v domě malíře Johannese Vermeera. Vnitřně osamělý umělec brzy objevuje, že plachá služebná má nejen cit pro barvy a kompozici, ale že dokáže chápat i jeho složitý vnitřní svět. Hodiny společně strávené v malířově ateliéru se mění ve vzácný čas prodchnutý mlčenlivým souzněním.

Mezi Griet a umělcem vzniká křehký vztah, který malířova rodina - především jeho žárlivá, majetnická a věčně těhotná manželka Catharina - nemůže nevycítit. Griet však zaujme i Vermeerova bohatého intrikánského mecenáše van Ruijvena, který malíře donutí, aby dívku namaloval. Začíná vznikat jeden z nejobdivovanějších a nejtajemnějších obrazů světa.

Girl with a Pearl Earring, Velká Británie / Lucembursko 2003, 95 min., režie: Peter Weber, hrají: Scarlett Johanssonová, Colin Firth, Tom Wilkinson, Judy Parfittová, Cillian Murphy, Essie Davisová... 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám