Hlavní obsah

Nová DVD na tento týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro tento týden vám z vyšlých DVD Novinky doporučují například remasterovaný příběh kolouška Bambiho z dílny Walta Disneyho, ze starších titulů pak legendární love story Jih proti severu. Z nových fimů se můžete těšit na netradiční příběh z New Yorku Dárek z lásky, nebo akční film Ochránce.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Článek

Bambi

Animovaný film Bambi z roku 1942 ze studia Walta Disneyho vychází ve speciální dvoudiskové DVD edici v digitálně restaurované verzi se zlepšenou animací a remasterovaným zvukem.

Film Bambi vznikl podle stejnojmenné knižní předlohy Felixe Stantona, která zaujala Walta Disneyho natolik, že v něm viděl důstojné pokračování legendární Sněhurky.

Příběh kolouška Bambi se odehrává uprostřed krásného lesa a sleduje jeho osudy od útlého mládí až po dospělost. Pohádka začíná, když se jednoho ranního rozbřesku narodí Bambi, "nový princ lesa". Koloušek se na svých nejistých nožkách brzy vydává z houštiny na průzkum a potkává nové přátele: hravého králíka Dupíka a ostýchavého, leč roztomilého tchoře Kvítka.

Bambi, USA, 1942, 68 min., český dabing, české titulky

Dárek z lásky

Romantické drama nás přivádí do New Yorku, kde se náhodně na Štědrý den setkává pět lidí. Jsou propojeni sérií nevysvětlitelných příhod a s malou vzájemnou pomocí si uvědomují nový smysl svých životů. Inspirující současný příběh naděje, lásky a vyplněných přání zaujme vynikajícím hereckým obsazením.

Noel, USA, 2004, 93 min., režie: Chazz Palminteri, hrají: Penélope Cruz, Paul Walker, Susan Sarandon, Alan Arkin, Robin Williams...

Jih proti severu

Film natočený podle jednoho z největších bestsellerů všech dob - Jih proti severu  Margaret Mitchellové, patří mezi největší epická dramata, která kdy byla zfilmována. Vivien Leigh jako Scarlett vedle Clarka Gablea v roli Rhetta rozehrávají příběh plný lásky, vášně, nepochopení a sebeobětování odehrávající se na americkém Jihu během Občanské války.

Film získal devět Oscarů včetně kategorií za nejlepší film, režie, scénář i nejlepší herečka v hlavní roli.

Gone With The Wind, USA, 1939, 222 min., režie: Victor Fleming, hrají: Clark Gable, Vivien Leigh, Leslie Howard, Thomas Mitchell...

Ochránce

Akční snímek nás zavádí do prostředí světového terorismu a tajných služeb. Zatímco navenek Spojené státy urputně bojují proti světovému terorismu, tajně se scházejí s Mohamedem Jamarem, iniciátorem mnoha pumových útoků, který je světovým nepřítelem číslo jedna.

Paradox? Ne. Jamar nesmí zemřít, protože jako mučedník by nadělal víc škody než živý. O přísně tajné schůzce ale ví někdo, kdo si rozhodně nemyslí, že by Jamar měl zůstat naživu. Lance Rockford, osobní strážce ředitelky Národní bezpečnostní agentury, bude asi mít víc práce než obvykle.

The Defender, USA, 2004, 83 min., režie: Dolph Lundgren, hrají: Dolph Lundgren, Jerry Springer, James Chalke, Howard Antony...

Klub hrůzy

Crazykomedie Klub hrůzy se odehrává v tropickém ráji, v letovisku patřícímu Petu Coconutovi, kde pro pití nemusíte chodit daleko. Kokosový ostrov plný potěšení. Bujná zábava bere za své v okamžiku, kdy nic netušící hosté, pokud se chtějí dožít dalšího dne v ráji, musí čelit maniakovi s mačetou. Podaří se obyvatelům ostrova vyřešit tajemné vraždy?

USA, 2004, 100 min., režie: Jay Chandrasekhar, hrají: Elena Lyons, Dan Montgomery, Jr., Tanja Reichert...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám