Hlavní obsah

Nová DVD: Dr. Dolittle i Historie fotbalu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z DVD premiér tohoto stojí za pozornost rodinná komedie Dr. Dolittle 3 a obsáhlý dokument Historie fotbalu. Dále na DVD vychází thrillery V zajetí teroru a Šest pohřbů a jedna svatba i animovaná pohádka O Malence.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Článek

Dr. Dolittle 3

Komedie těží z popularity filmů o doktoru Dollitlovi, který rozumí řeči zvířat. Jeho neobvyklou schopnost ovšem zdědila také jeho dcera Maya, která by mnohem raději byla úplně obyčejnou holkou nijak nevyčnívající z davu. Kvůli své výjimečné schopnosti se totiž často dostává do sporu s kamarády i rodiči Na letním táboře proto Maya zkouší svůj jedinečný talent skrýt. Když se ale její přátelé dostanou do problémů, povolává na pomoc mluvící zvířata.

Dr Doolittle 3,  USA, 2006, 90 minut, režie Rich Thorne, hrají Kyla Prattová, Kristen Wilsonová, John Amos a další.

Historie fotbalu

Před začínajícím mistrovstvím světa ve fotbalu vychází na 6 DVD dokument přibližující historii nejpopulárnějšího kolektivního sportu na světě. Přináší exkluzivní rozhovory natočené v padesáti zemích světa od Evropy přes Jižní Ameriku až po Afriku, které představují zákulisí fotbalu i slavné hráče minulosti i současnosti včetně Pelého, Zizinha, Maradony, Zidana nebo Bobby Charlona. Ukázány jsou jejich dobré i špatné stránky. Mezi bonusy se objevují u záběry z utkání z roku 1897, první nafilmované boje o anglický pohár z roku 1901 i záběry z prvého střetnutí Anglie a Skotska z roku 1907 nebo z bojů o první Evropský pohár v roce 1927.

History Of Football, 650 minut

Šest pohřbů a jedna svatba

Drsný a provokativní thriller s prvky černého humoru, nečekanými zvraty a napínavými scénami spojuje tarantinovský styl s humorem Mělkého hrobu. Kyle si chce vzít krásnou Lauru. Trochu panovačná a vše kontrolující Laura zase touží po pohádkové svatbě.

Dříve než si milenci před oltářem řeknou své ano, je třeba rozloučit se se svobodou. Pět kamarádů naplánovalo divokou jízdu v Las Vegas plnou divoké hudby, alkoholu, drog a rozbitého nábytku. Náhodná smrt odstartuje sérii vražd. Kamarád stojí proti kamarádovi, bratr proti bratrovi, manžel proti manželce.Člověk, který má strach, může kráčet přes mrtvoly.

Very Bad Things, USA 1998, 101 minuta režie: Peter Berg, hrají Hrají: Christian Slater, Cameron Diazová, Daniel Stern, Jeanne Tripplehornová, Jon Favreau a další

V zajetí teroru

Talentovaný pianista Martijn chtěl v Maroku pomáhat podvyživeným dětem, ale ocitl se v rukou teroristů. V provizorním vězení si postupně začíná uvědomovat, že v jeho zajetí nehrála žádnou roli náhoda, ale že se stal obětí pečlivě připravené akce. Se svým únoscem hraje riskantní hru. Za odpovědi na klíčové otázky kdo a proč ho unesl, platí svými prsty. Věří ale, že informace o pozadí únosu mu mohou zachránit život.

Five Fingers USA 2005, režie: Laurence Malkin, hrají: Laurence Fishburne, Ryan Phillippe, Colm Meaney, Gina Torresová, Touriya Haoud, Said Taghmaoui.

O Malence

Animovaný film je natočen na motivy pohádky Hanse Christiana Andersena. Maličká kouzelná víla Malenka potká prince Cornelia a je si jistá, že on je ten pravý. Unese ji však komediantská ropuší rodinka, zadržuje ji zlý brouk intrikář a dokonce je provdána za krtka popletu. Pohádka však ukazuje, že láska dokáže překonat i ty největší překážky.

Příběh ztvárnil světově proslulý animátor Don Bluth (Americký ocásek, Titan AE) a hudbu k němu složil skladatel Barry Manilow

Thumbelina, USA 1994, 83 minuty, režie Don Bluth a Gary Goldman.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám