Hlavní obsah

Nová CD – Shakira, Mňága a Žďorp i Nightwork

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden vydává nové album kolumbijská zpěvačka Shakira, k prvnímu DVD se odhodlali pánové z Mňága a Žďorp a veselá partička Nightwork přichází s novinkou Tepláky aneb Kroky Františka Soukupa.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová CD

Článek

Shakira: The Sun Comes Out

Z obrovského úspěchu singlu Waka Waka (This Time For Africa) vydaného k fotbalovému mistrovství se zpěvačka Shakira rozhodla vytěžit co nejvíc a navázala vydáním alba The Sun Comes Out a jeho španělsky nazvané verze Sale el Sol.

Na sedmém studiovém albu kolumbijské divy najdeme várku jedenácti nových, španělsky zpívaných skladeb plus tři bonusy. Na albu najdeme jak romantické skladby, tak i klasický latino pop, do něhož můžeme zařadit i v pořadí druhý singl Loca. Zpěvačka o albu prohlásila, že jeho natáčení se stalo pro ni srdeční záležitostí a že je velmi osobní.

Na sedmém studiovém albu kolumbijské divy najdeme várku jedenácti nových, španělsky zpívaných skladeb plus tři bonusy. Na albu najdeme jak romantické skladby, tak i klasický latino pop, do něhož můžeme zařadit i v pořadí druhý singl Loca. Zpěvačka o albu prohlásila, že jeho natáčení se stalo pro ni srdeční záležitostí a že je velmi osobní.

Sony Music

Mňága a Žďorp: On Stage

Dlouhých třiadvacet let po své koncertní premiéře na Valašském špalíčku vydává Mňága a Žďorp první živé DVD On Stage. Pro záznam si vybrala jednu ze zastávek loňského zimního turné, koncert z pražského Lucerna Music Baru.

Bonusový disk nabídne kultovní snímek z dílny Petra Zelenky Mňága - Happy End. Mystifikační majstrštyk pojednávající o vzestupu uměle vytvořené kapely z Valmezu se dnes po zásluze řadí do kategorie legendárních. Druhý disk doplní ještě položka Videohistory neboli všech sedmadvacet klipů, které zatím kapela natočila. Zajímavostí je, že nejstarší (Kocourkov) a nejmladší (S kufrem a se ženou) od sebe dělí rovných dvacet let.

EMI

Nightwork: Tepláky aneb Kroky Františka Soukupa

Skupina Nightwork, jejíž tvorba by se dala charakterizovat jako kříženec discofunky s elektronikou a worldmusic, vydává po úspěšném debutu RespectMaja druhou desku Tepláky aneb Kroky Františka Soukupa. Jak název napoví, jedná se o navázání na tradici Doktora Františka Janečka a jeho skupiny Kroky.

Hlavní singl Tepláky se vrací do 80. let a opěvuje krásu fešných teplákových souprav s vytahanými koleny a gumičkami. Na píseň byl natočen videoklip, jenž je součástí CD. Druhý singl je sladká píseň jménem Andělská dívka, která vykreslí lásku nebeskou mezi mužem a ženou.

On Air Music / EMI

Kings of Leon: Come Around Sundown

Rodinná kapela Followillových ze Mt. Juliet v Tennessee, celosvětově známá pod názvem Kings of Leon, přichází s pátým studiovým albem Come Around Sundown. Nahrávání proběhlo ve studiích Avatar v New Yorku a album produkovali Angelo Petraglia a Jacquire King, stejně jako to minulé Only By The Night.

Tracklist obsahuje celkem třináct rockových písní stříknutých na jedné straně blues a na druhé hadrcorem. Jako první singl byla vybrána skladba Radioactive.

Sony Music

Lil' Wayne: I Am Not a Human Being

Ani pobyt ve vězení, kde si rapper Lil' Wayne odpykává trest za držení zbraně, neodradil pracovitého rappera od vydání letošního druhého alba I Am Not a Human Being. Album vyšlo digitálně 27. září, v den jeho narozenin a fyzicky přichází o pár týdnů později.

Pilotním singlem nového alba je skladba Right Above It s hostujícím Drakem. Jako hosty na albu uslyšíte například DJ Khaleda, Lil Twista, Jay Seana nebo vycházející hvězdu Nicki Minaj.

Universal Music

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám