Hlavní obsah

Nová CD - Jana Kirschner, Vladimír Mišík & ETC i Spirituál kvintet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud projdete aktuální alba, narazíte na desku slovenské zpěvačky Jany Kirschner Krajina Rovina, s novinkou Ztracený podzim přichází také legendární Vladimír Mišík & ETC a obsáhlou kompilaci si nadělil Spirituál Kvintet, který slaví padesátiny.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová CD

Článek

Jana Kirschner: Krajina Rovina

Slovenská popová diva Jana Kirschner svým novým albem asi mnohé své posluchače překvapí. Její v pořadí páté studiové album Krajina Rovina přináší hudbu, kterou jste od ní zatím neslyšeli. Pod dohledem anglického producenta a skladatele Eddie Stevense, který je známý ze spolupráce s Moloko, nebo Róisin Murphy, vznikla deska, která se pohybuje na pomezí experimentu a popu. V deseti písních skáče z žánru do žánru, mění rytmus, náladu i nástroje. Mladá zpěvačka i skladatelka nasadila jak sobě, tak svým posluchačům laťku hodně vysoko.

Po anglicky zpívané desce Shine se Kirschner vrátila k rodné slovenštině. První singl se jmenuje Keby si bol moj.

Universal Music

Vladimír Mišík & ETC: Ztracený podzim

Je s podivem, že legendy českého bigbítu Vladimír Mišík & ETC vydávají teprve jedenácté studiové album, když první zmínky se o nich objevily již v roce 1974. Na novinku Ztracený podzim zařadili třináct skladeb, v nichž převažuje autorský podíl Vladimíra Mišíka, hudbu k písni Páteční Cajun pak složil Jiří Veselý.

Texty pocházejí hned od několika autorů: kromě Vladimíra Mišíka se zde objeví texty Josefa Kainara, Františka Gellnera, Marka Ebena, Jiřího Dědečka, Vlastimila Třešňáka nebo Emila Boka, podle jehož básně se jmenuje celá nahrávka.

Panther

Spirituál kvintet: Sto nejkrásnějších písní (+1)

K padesátému výročí své existence si Spirituál kvintet nadělil dosud nejobsáhlejší kompilaci, která obsahuje čtyři CD disky a booklet se vzpomínkovým textem a zajímavým dokumentačním materiálem.

Doktor Tichota prošel veškerý natočený materiál a vytvořil z něj logické celky. Období let 1967 až 1985 (Zelené pláně), 1985 až 1992 (Pískající cikán) a 1992 až 2009 (Vláček) dostala vždy po jednom cédéčku, na tom posledním pak najdete písně renesanční a vánoční.

Supraphon

Switchfoot: Hello Hurricane

Switchfoote, americká rocková kapela ze San Diega v Kalifornii, slaví v zámoří slušné úspěchy. Na svém kontě mají již sedm alb, z toho jsou některé zlaté a platinové, velké množství různých ocenění. V Evropě se jim zatím tolik nedaří. To možná změní nové studiové album Hello Hurricane.

Nahrávali pod dohledem několika producentů: jazzmena Charlie Peacocka, zkušeného matadora Mikea Elizonda (Eminem, Alanis Morrissette), nakonec desku doladil Rob Cavallo. Kdo by chtěl Switchfoot vidět naživo, má možnost na slovenském festivalu Lumen.

Warner Music

The Divine Comedy: Bang Goes The Nighthood

Severoirská formace The Divine Comedy v čele s frontmanem Neilem Hannonem se na scéně pohybuje již dvacet let a na své konto si právě připsala deváté studiové album s názvem Bang Goes The Nighthood.

Novinka se skládá ze dvou disků: ten hlavní obsahuje dvanáct nových záležitostí, druhý Live At Cité De La Musique je bonusový a najdete na něm dalších osm věcí. Atmosféru desky nám představí první singl At The Disco, ke kterému vznikl i klip.

Panther/Import

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám