Hlavní obsah

Nová alba: Taylor Swift, Arctic Monkeys, Tereza Mašková, Celeste Buckingham a další

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká zpěvačka Taylor Swift vydala své nové album minulý týden ze čtvrtka na pátek o půlnoci. Novou multižánrovou desku dali k poslechu i britští Arctic Monkeys, kteří nedávno odehráli skvělý koncert v Praze. Objevují se i alba dvou úspěšných účastnic vyhledávacích soutěží Terezy Maškové a Celeste Buckingham.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Taylor Swift: Midnights

Nové album americké zpěvačky Taylor Swiftové se vrací od jejích výletů ke country a alternativní hudbě k popu. Jsou na něm svěží a nápadité skladby, usvědčující ji z toho, že do mainstreamu patří.

Foto: Republic

Obal alba

Arctic Monkeys: The Car

The Car je sedmé studiové album britské rockové skupiny Arctic Monkeys. Písně pro ně složil zpěvák a kytarista kapely Alex Turner ve svém domě v Los Angeles. V Suffolku, Paříži a Londýně desku produkoval James Ford. Nese širokou škálu žánrů, které zahrnují rock, soul, glam rock, orchestrální rock, pop, barokní pop a funk, stejně jako prvky jazzu.

Foto: Domino

Obal alba

Tereza Mašková: Svět je málo růžový

Zpěvačka Tereza Mašková vydává dva roky po svém debutu druhé sólové album. Jsou na něm i písně, pod nimiž je spolupodepsaná jako autorka. Producentem desky je Václav Hoidekr.

Foto: Warner Music

Obal alba

Celeste Buckingham: Life

Slovenská zpěvačka Celeste Buckingham přichází se svou novou nahrávkou, která je velmi osobní. Je na ní zachycen její život v posledních dvou letech, jde vlastně o jakési zápisky změn, které v jejím osobním i profesním životě nastaly. Byť to není tematicky vždy veselé, kolekce je hudebně svěží a moderní.

Foto: Buckingham Entertainment Group

Obal alba

A-ha: True North

True North je jedenácté studiové album norské popové kapely A-ha. Doprovází i stejnojmenný film, ve kterém A-ha v listopadu 2021 v norském Bodø nahrávají album. Spolupracovali na něm s norským orchestrem Arctic Philharmonic.

Foto: Sony Music

Obal alba

Carly Rae Jepsen: The Loneliest Time

Na svém šestém studiovém albu přichází kanadská zpěvačka Carly Rae Jepsen se třinácti skladbami, které se nesou v duchu syntetického popu. Podílelo se na něm hned několik producentů, jak je v tomto žánru v posledních letech obvyklé.

Foto: Interscope

Obal alba

Meghan Trainor: Takin’ It Back

Americká zpěvačka a skladatelka Meghan Trainor spolupracovala na novince s řadou producentů i hostů. Mezi nimi je kromě jiných i kubánský jazzový trumpetista Arturo Sandoval. Jde o popovou nahrávku, s níž se zpěvačka vrací ke zvuku svých prvních desek.

Foto: Epic

Obal alba

Reklama

Související témata:

Související články

Na Cenách MTV uspěla Taylor Swift

Cenu americké televize MTV za nejlepší video získala zpěvačka Taylor Swift za desetiminutovou verzi snímku k hitu All Too Well: The Short Film, uvedla agentura...

Výběr článků

Načítám