Hlavní obsah

Nová alba: Pink, Zrní, Inhaler, Orbital a hardrockeři

Pink přestala otálet a vydala album, které měla rozdělané už od roku 2019. Zrní se vrátilo ke svým hudebním kořenům, Inhaler nabrali zkušenosti, Orbital si přizvali řadu hostů a české hardrockové kapely z minulých let se připomínají na společné kompilaci. To jsou hlavní albové události těchto dnů.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Pink: Trustfall

Třiačtyřicetiletá americká zpěvačka Pink vydala desku, na které začala pracovat už v roce 2019. Posuny ve vydání způsobila pandemie. Hosty alba jsou kapela The Lumineers, Chris Stapleton či First Aid Kit. Kolekci charakterizují souběh hudebních vlivů a otevřenost v textech.

Foto: RCA

Obal alba

Zrní: Široko daleko

Ke svým hudebním kořenům se na sedmém řadovém albu Široko daleko vrátila kladenská kapela Zrní. Nahrávka neobsahuje téměř žádné samply a elektroniku, je plná radosti ze života i odkazů na šedesátkové kapely. Ty muzikanti ze sestavy Zrní poslouchali v začátcích, když ještě hráli na ulici. V březnu kapela vyjede na turné.

Foto: archiv kapely

Obal alba

Inhaler: Cuts & Bruises

Irská kapela Inhaler, ve které zpívá a hraje na kytaru syn zpěváka Bona z kapely U2, nahrála druhou desku posílena mnoha koncertními i studiovými zkušenostmi. Vědomě nechala nové písničky trochu „dýchat“, zbavila je řady slov v textech a patrná je i větší autorská sebedůvěra.

Foto: Polydor

Obal alba

Orbital: Optical Delusion

Desáté album britské elektronické kapely Orbital je výjimečné tím, že se k jeho nahrávání dostavila řada hostů. Kolekce je podepřena oldschoolovými drum’n’bassovými zvuky a hrou syntezátorů v jejich plné důstojnosti i rozvernosti.

Foto: archiv kapely

Obal alba

Různí: Hard Rock Line

Kompilace Hard Rock Line 1970–1985 představuje na ploše více než sto padesáti minut tvorbu čtrnácti kapel a interpretů prostřednictvím dvaačtyřiceti písní, jež jsou důležitou součástí naší rockové historie. Na albu jsou skladby od Blue Effectu, Jiřího Schelingera, Citronu, Katapultu, Synkop 61, Olympiku, Projektilu a dalších.

Foto: Supraphon

Obal alba

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám