Hlavní obsah

Nová alba: Muse, Florence + The Machine i Mans Zelmerlöw

Právo, Jaroslav Špulák

Pozornost na sebe tento týden jistě připoutá nové album britské skupiny Muse, která patří k nejrespektovanějším na současné hudební scéně. Připomínáme i nové dílko Florence + The Machine, našich České srdce, vítěze Eurosongu Manse Zelmerlöwa či výběrovku slovenského rapera Rytmuse.

Článek

Muse: Drones

Foto: Warner Music

Nová alba

Na novém albu řeší vynikající britská rocková skupina Muse otázku létajících dronů, které mohou podle Matta Bellamyho chladně zabíjet bez toho, že by jejich obsluhovatelé viděli, koho přesně. Hudebně se kapela vrací do devadesátých let, doby, kdy začínala.

Florence + The Machine: How Big, How Blue, How Beautiful

Foto: Universal Music

Nová alba

Třetí deska britské kapely nabízí v základní verzi jedenáct písní, její deluxe podoba dvě skladby a tři demonahrávky navíc. O celou produkci alba se postaral producent Markus Dravs, ovšem kolekci chybí ve srovnání s předešlými počiny dravý náboj.

České srdce: Noční motýl

Foto: Sun Music

Nová alba

Už na sklonku roku 2012 představila skupina České srdce titulní písničku z nového alba. To ale vychází až nyní. Čtveřice se pohybuje v ranku keltskými motivy ovlivněného rocku a i na svém sedmém počinu potvrzuje, že je schopna nadále psát příjemné melodické skladby.

Mans Zelmerlöw : Perfectly Damaged

Foto: Warner Music

Nová alba

Nové album letošního švédského vítěze prestižní písničkové soutěže Eurosong přináší sérii příjemných poprockových písniček, mezi nimiž je i vítězná Heroes. Celé album ale žádná velká senzace není.

Rytmus: The Best of The Best

Foto: Warner Music

Nová alba

Sebevědomě nazvané výběrové album slovenského rapera Rytmuse přináší sérii několika kousků, které během let na hudební scéně pořídil. Mezi hosty se na kompilaci v písních objevují například Tina, Miky Mora, Ego a další.

Vlasta Redl/Ag Flek & Hradišťan/Jiří Pavlica

Foto: Warner Music

Nová alba

Vlasta Redl/Ag Flek & Hradišťan/Jiří Pavlica byl jeden z prvních českých albových projektů world music, na němž se podařilo prolnout bigbít s cimbálovou muzikou. Album, které nyní vychází v reedici, získalo řadu ocenění (například cenu Akademie populární hudby - Gramy 94 a cenu Album roku hudebního časopisu Folk), dočkalo se dobrého hodnocení odborné kritiky i platinových prodejů.

FFS: FFS

Foto: Domino

Nová alba

Indierocková formace FFS, kterou tvoří skotská kapela Franz Ferdinand a americké duo Sparks, vydala první společné album. Hudebníci se se v červenci představí na festivalu Pohoda v Trenčíně. O produkci desky se postaral John Congleton.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám