Hlavní obsah

Nová alba: Jethro Tull, Mars Volta, Amelie Siba a Enter Shikari

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Významné albové novinky posledních dní jsou stylově různorodé. Jethro Tull reprezentují klasiku ve spojení rocku a folku, Mars Volta hudební bláznivost a hledání, Amelie Siba křehkost a Enter Shikari proměnlivost.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Jethro Tull: RökFlöte

Práci na novém studiovém albu ohlásila britská kapela Jethro Tull loni. Tematicky se třiadvacátá deska v její diskografii většinou točí kolem postav, rolí a bohů v norském pohanství. V hudbě se mísí progresivní rock s folk rockem.

Foto: Inside Out Music

Obal alba

Mars Volta: Que Dios Te Maldiga Mi Corazón

Osmé studiové album progresivní americké rockové kapely Mars Volta obsahuje kompletní akustickou verzi předchozího stejnojmenného alba z roku 2022. Pyšní se velmi zajímavým novým pojetím i aranžemi.

Foto: Clouds Hill

Obal alba

Amelie Siba: Gently Double A

Česká písničkářka Amelie Siba vydala své již třetí dlouhohrající album Gently Double A. Zachycuje na něm hledání sebedůvěry ve světě, který na nás často klade přílišné nároky. Smutek a trpké smíření z minulých nahrávek vystřídala naděje, sklony k sebedestrukci pak aktivní sebepéče.

Foto: Day After

Obal alba

Enter Shikari: A Kiss for the Whole World

I u nás velmi populární britská indierocková skupina vydává své již sedmé album. Konstatuje na něm, že tato planeta je problémová a zraněná. Hudebně je to směs několika aktuálních vlivů.

Foto: SO Recordings

Obal alba

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám