Hlavní obsah

Nová alba: J. A. R., Visací zámek, Vojta Nedvěd, Martin Vajgl, Sigur Rós a další

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako by před nástupem prázdnin chtěly vydavatelské společnosti vše dohnat. Pokud tedy v minulých týdnech nevycházelo moc desek výrazných hudebníků, tentokrát se jich sešlo poměrně dost. Silná je sestava českých umělců, v jejímž čele je novinka J. A. R. Ze zahraničních jmen je třeba upozornit na nové počiny kapel Sigur Rós nebo Queens of The Stone Age.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

J.A.R.: Jezus Kristus Neexistus?

Jezus Kristus Neexistus? je nové album skupiny J. A. R., které silně vtahuje do osobitého světa muzikantů a nechá posluchače, aby si ho užili ve všech směrech. Hudebně je rozmáchlé, v textech ostré a odvážné. Je důkazem hudebního mistrovství a zkušené muzikální kreativity, stejně tak skvělé práce se slovem.

Foto: Warner Music

Obal alba

Visací zámek: Made In Strahov

Pražská punkrocková skupina Visací zámek vydává živák Made in Strahov se záznamem loňského koncertu ke čtyřicátému výročí svého vzniku. Narozeninový set se odehrál v areálu pražských strahovských kolejí. Vrátil se tak na místo činu, právě tam, kde započala jeho čtyři dekády trvající cesta v nezměněné sestavě.

Foto: Warner Music

Obal alba

Vojta Nedvěd: Maluju na nebe

Nositel slavného hudebního příjmení Vojta Nedvěd slaví třicet let na scéně a vydává k tomu nové album Maluju na nebe. To se narodilo osm let po předchozím počinu Zrnka. Ostatně sólová diskografie Nedvěda není rozsáhlá, aktuální album je třetí v pořadí. Na novince jsou tři duety, jeden je s otcem Františkem Nedvědem.

Foto: Supraphon

Obal alba

Martin Vajgl: Moc to neprožívej!

Po tichém debutu před pěti lety se Martin Vajgl, jinak bubeník skupiny Olympic, rozhodl oslavit blížící se padesátiny vydáním nového autorského alba Moc to neprožívej! Na desetipísňovém titulu se mísí rázné kytarové riffy, rockové prvky, rytmické experimenty i poprockové kusy. Texty písní jsou upřímné a přirozené, přibližují Vajglův osobní pohled na různé životní výzvy.

Foto: Supraphon

Obal alba

Luboš Andršt: Timeline 1971-2017

Luboš Andršt by 26. července oslavil pětasedmdesáté narozeniny. Znamenitý kytarista, skladatel, aranžér i kapelník během více než padesáti let své hudební dráhy různou formou participoval na téměř sedmi desítkách alb. Jeho odkaz i talent nyní nahlíží a mapuje dvojalbová kompilace Timeline 1971–2017.

Foto: Supraphon

Obal alba

Ben Howard: Is It?

Páté studiové album britského zpěváka a skladatele Bena Howarda vzniklo před a poté, kdy umělec v roce 2022 utrpěl dvě ischemické ataky. Ovlivnily jeho paměť a řeč, stejně tak psaní písní. Jde o příběh Howardova boje o život a o bytí.

Foto: Island

Obal alba

Sigur Rós: Átta

Osmé studiové album islandské kapely Sigur Rós vzniklo deset let po předešlém řadovém počinu. Zčásti se nahrávalo ve studiích Abbey Road v Londýně, podílel se na něm i orchestr. Kapela na desce rozvíjí svůj postrockový pohled na hudbu.

Foto: BMG

Obal alba

Queens of The Stone Age: In Times New Roman…

Americká stonerrocková skupina natočila své osmé studiové album v době, kdy se jí příliš nedařilo ani na covidové hudební scéně, ani členům v osobním životě. Přesto v sobě našla dost sil a nápadů, aby vznikla kolekce hodnověrná a kvalitní.

Foto: Matador

Obal alba

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám