Hlavní obsah

Nová alba: Harlej, Klára Vytisková, Zrní či The Fialky

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Především u nás vyšla v uplynulých dnech zajímavá alba umělců, kteří stojí na scéně v popředí. V pětadvacátém roce existence vydala novinku kapela Harlej, po pěti letech se s druhou deskou hlásí talentovaná Klára Vytisková a Zrní pokračuje v cestě za elektronikou, aniž by ztratilo vlastní tvář. A jsou tu i další.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Harlej: Smutku dávám sbohem

Nové studiové album pražské rockové skupiny Harlej vyšlo tři roky po předchozí nahrávce Hodný holky zlý kluky chtěj. Obsahuje jedenáct původních písní, většinou od kytaristy Tondy Rauera. V plné síle se k textování pro Harlej vrátil Tomáš Miřátský, který napsal většinu textů z prvních osmi alb. 

Foto: Warner Music

Nové album

Klára Vytisková: Love Is Gold

Zpěvačka Klára Vytisková se s aktuálním albem odpoutává od rodinných témat předchozího počinu a pomyslně se vydává z vesnice zpět do města. Na té cestě se soustředí na sebepoznání, respekt k sobě samé i na lidské bytí jako takové. Její styl je pop s výraznými prvky elektroniky.

Foto: Supraphon

Nové album

Život není soutěž, tvrdí v nové písni a klipu Klára Vytisková

Kultura

Zrní: Nebeský klid

Album Nebeský klid kladenské kapely Zrní přináší nezaměnitelnou poetiku textů, v hudební složce práci s elektronikou i svébytný skladatelsko-producentský přístup, v němž fúzují žánry a panuje absolutní volnost. Hostem alba je zpěvačka Lenka Dusilová. 

Foto: archiv kapely

Nové album

Skupina Zrní: Slabiny proměňujeme v přednosti

Kultura

Jaroslav Olin Nejezchleba a Malý bobr: Narodíme se jen jednou. Pocta Petru Skoumalovi

Olin Nejezchleba a Norbi Kovács loni spolu s řadou hudebníků z Mišíkových Etc… i odjinud připravili zájezdový pořad Pocta Petru Skoumalovi, který byl přijat s mimořádným ohlasem. Repertoár tohoto pořadu byl natočen i na album. Skupina pro desku přijala skoumalovský název Malý bobr a na natáčení přizvala i zpěváka Marka Ebena a saxofonistu Jakuba Doležala. 

Foto: archiv umělců

Nové album

The Fialky: Punk Rock Rádio

Páté řadové album pražské punkrockové kapely The Fialky vyšlo ve dvacátém roce její existence. Album obsahuje dvanáct nových písniček. Skupina se v nich hlásí ke svým kořenům, jsou přímočaré a agresivní.

Foto: archiv kapely

Nové album

Mandy Moore: Silver Landings

Silver Landings je již sedmé studiové album americké skladatelky a zpěvačky Mandy Moore. Stylově se v deseti skladbách pohybuje na ose pop, rock a folk, přičemž zaujme její velmi příjemný hlas.

Foto: Verve Forecast

Nové album

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám