Hlavní obsah

Nová alba: Gorillaz, Antikvartet, Godsmack a Petr Skoumal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V těchto dnech se na trh dostávají další pozoruhodné počiny. Gorillaz jsou trochu nedoceněná kapela, přitom je na všech svých albech zajímavá, Antikvartet vzpomíná na Dušana Vančuru, Godsmack tvrdí, že nahráli své nejlepší album, a vyšly i písně pro děti od Petra Skoumala.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Gorillaz: Cracker Island

Osmé album animované kapely, v jejímž čele stojí anglický hudebník Damon Albarn. Jsou na něm skladby, které ve svém zvuku i pojetí ctí hudbu osmdesátých a devadesátých let. Do studia dorazila spousta hostů, mimo jiné Stevie Nicks z kapely Fleetwood Mac, portorikánský zpěvák Bad Bunny, americký hudebník Beck a další.

Foto: Warner Music

Obal alba

Antikvartet Dušana Vančury: Láska tvá

Nové album Antikvartetu je dárkem k nedožitým narozeninám Dušana Vančury. Jeho název připomíná poslední píseň, kterou za svého života napsal. Jeho žena Zuzana vybrala z jeho tvorby osmadvacet písní. Obsahuje skladby psané pro Spirituál kvintet, Františka Nedvěda nebo původní Antikvartet. Mezi hosty na desce jsou Irena Budweiserová, Vojta Nedvěd, Kateřina Englichová či Ondřej Škoch.

Foto: archiv kapely

Obal alba

Godsmack: Light Up The Sky

Americká rocková kapela Godsmack vydala své osmé studiové album. Vyšlo pět let po tom předchozím, takovou pauzu mezi deskami ještě formace neměla. I proto soudí, že je její nejlepší a nejkompaktnější.

Foto: BMG

Obal alba

Petr Skoumal: Pět myšů

Na výběrovém albu nazvaném Pět myšů (podle jedné skladby) jsou proslulé písně Petra Skoumala pro děti. Většina z nich je nahrána v interpretaci samotného autora nebo ve spolupráci s jeho přáteli. Díky vtipným textům a originálnímu podání mají schopnost svým humorem a poetikou okouzlit novou generaci dětí. Album vychází ke Skoumalovým nedožitým pětaosmdesátých narozeninám.

Foto: Supraphon

Obal alba

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám