Hlavní obsah

Nová alba: Billy Gibbons, Aleš Háma, Midi Lidi i Crowded House

Především rockové party přišly v posledních dnech s alby, na která stojí za to upozornit. Billy Gibbons odskočil od svých ZZ Top a vydal další sólovku, Flotsam And Jetsam produkují nadále řízný thrash metal, Crowded House příjemný a nápaditý pop rock, James, Rise Against a Wolf Alice prohlubují své dovednosti. S novinkou přichází i moderátor, herec a zpěvák Aleš Háma.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Billy Gibbons: Hardware

Billy Gibbons, kytarista a zpěvák americké kapely ZZ Top, strávil od posledního alba své domovské kapely, jež vyšlo před deseti lety, více času tvorbou vlastní kariéry. Nové dílko bylo inspirováno atmosférou kalifornské pouště, kde je nahrával. V textech vypráví o životě zločince na útěku před temnými touhami, o nebezpečí vyprahlé krajiny či objetí jedovatých žen.

Foto: Concord

Aleš Háma: Jaké by to bylo

Nová deska Aleše Hámy vychází deset let po předchozí, debutové. Produkoval ji kytarista Norbi Kovács, z dalších hostů se na ni podílely moderátorky Dagmar Honsová a Daniela Písařovicová. Přináší třináct skladeb.

Foto: Championship Music

Midi Lidi: Nikdo se ti nebude smát, když budeš mít lidi rád / Heal The World, konečně!

Hned dvě alba ve dvou dnech vydala elektronická kapela Midi Lidi. Odchází na nich od striktně strojových pasáží, které jsou pro její žánr typické, a nabízí více tradičních písniček. Tématem obou kolekcí je najít schopnost domluvit se.

Foto: Bumbum Satori
Foto: Bumbum Satori

Crowded House: Dreamers Are Waiting

Dreamers Are Waiting je sedmé studiové album australské rockové kapely Crowded House. Dala si záležet na tom, aby na něm neopakovala hudební vzorce ze svých předešlých počinů. Kolekce vznikala v Los Angeles, v pandemické době byla dokončena tzv. na dálku.

Foto: EMI

Flotsam And Jetsam: Blood In The Water

Blood In The Water je čtrnácté studiové album americké thrashmetalové skupiny Flotsam and Jetsam. Je přitom její první s novým baskytaristou Billem Bodilym, který v listopadu 2020 nahradil Michaela Spencera.

Foto: AFM

James: All the Colors Of You

Vyšlo již šestnácté studiové album britské rockové skupiny James. Vznikat začalo krátce před vydáním předešlé desky Living in Extraordinary Times (2018). Základem pro písně bylo sto záznamů z jamování. Texty na desce byly ovlivněny pandemií, karanténou a vraždou George Floyda.

Foto: Virgin

Rise Against: Nowhere Generation

Skladby pro nové album začala americká punkrocková kapela Rise Against psát již před dvěma lety. Rozhodla se ale nepodlehnout žádnému tlaku a pracovat v klidu. Texty jsou z velké části o nerovnosti světa, ve kterém žijeme.

Foto: Loma Vista

Wolf Alice: Blue Weekend

Britská alternativní rocková parta Wolf Alice, v jejímž čele stojí zpěvačka Ellie Rowsellová, vydala třetí studiové album. Produkoval je Markus Dravs. Vypilovala na něm své přednosti a podle ohlasů zahraničních recenzentů je to její nejlepší nahrávka.

Foto: Dirty Hit

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám