Hlavní obsah

Nohavica v Ostravě otevřel vlastní klub Heligonka

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svůj vlastní klub otevřel ve středu v Ostravě písničkář Jaromír Nohavica. Klub má jméno Heligonka a nachází se u vstupu do bývalého Dolu Hlubina na okraji Dolní oblasti Vítkovic. Nohavica v něm bude koncertovat několikrát měsíčně, ale bude zde pořádat i koncerty jiných umělců – již zveřejněný program nabízí například vystoupení Radůzy či Jaroslava Wykrenta.

Foto: Aleš Honus, Právo

Jarek Nohavica ve svém klubu

Článek

„Třicet let jezdím po republice a po světě, a tak je možná čas, aby lidé začali jezdit za mnou,“ nechal se slyšet Nohavica k důvodům, proč se rozhodl rozšířit své bohaté aktivity. Na podobě budoucího klubu se podílel významný architekt Josef Pleskot, který je podepsán prakticky pod všemi podstatnými změnami, které v Dolní oblasti Vítkovice a na sousedním Dole Hlubina probíhají.

„Všechno se to projektovalo s jediným cílem – aby tady vznikl co nejpříjemnější, co nejobytnější a co nejvřelejší prostor, do kterého budou lidé rádi chodit,“ řekl architekt Pleskot.

Velká část koncertů Jarka Nohavici už je na několik měsíců dopředu vyprodaná. Kromě klasických recitálů nabízejících průřez nejznámějšími písněmi jsou na programu i tematicky zaměřené koncerty, například večer s písněmi Karla Kryla nebo koncert, na kterém zazní písně se sportovní tematikou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám