Hlavní obsah

Nic pro aviofobiky: Nová kniha připomíná nejhorší letecké katastrofy včetně příčin

Novinky, jky

Nedávno se dostala na pulty knihkupectví publikace, která mnoho lidí dokáže zneklidnit už jen při letmém pohledu na přebal. Kniha Lukáše Musila o leteckých katastrofách navíc místy zabíhá do značných detailů, o kterých snad pravidelní letečtí pasažéři ani nechtějí mít potuchy. Oficiální křest publikace proběhne již v úterý 27. listopadu na Václavském náměstí 34.

Foto: Milan Malíček, Právo

Nová kniha Lukáše Musila se zabývá leteckými katastrofami.

Článek

Autor se ve své druhé knize s leteckou tematikou zabývá otázkou, jak dochází k nejčernějším scénářům popisovaným stevardkami před každým vzletem nejrychlejšího veřejného dopravního prostředku vůbec.

Prostřednictvím příběhů těch nejhorších leteckých katastrof odhaluje příčiny, které k neštěstím vedly. Podrobné zkoumání důvodů minulých tragédií, jako třeba špatné údržby strojů, konstrukčních vad, nepřízně počasí nebo pochybení personálu, totiž může vést k přijetí opatření, která v budoucnu podobným chybám zamezí.

Lukáš Musil má s leteckou publicistikou bohaté zkušenosti, ve své první knize, Encyklopedii dopravních letadel, se věnoval historii letecké dopravy od konce druhé světové války až po rok 2016.

Právě vydaná publikace na sebe upozorňuje již fatalisticky pojatou obálkou: „Jsem rád, že se knihu podařilo tak pěkně graficky zpracovat. Obzvláště ilustrace s hořícím letounem Concorde, která byla vytvořena speciálně pro knižní obálku, je velice působivá a čtenáře jistě osloví," řekl Novinkám autor knihy Lukáš Musil.

Lukáš Musil: Letecké katastrofy a jejich vyšetřování
Regia, 399 Kč, 288 stran

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám