Hlavní obsah

Nemocnice na kraji města 10. díl: Synové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blažej nemůže najít žádného nového lékaře na ortopedii, protože se v odborných kruzích říká, že je privatizace špatně připravená. Myslí si to i náměstek Verner a uklidňuje Machovce, aby vydržel, že se brzy stane primářem.

Foto: Lenka Hatašová (divadlo Studio DVA)

Kryštof Hádek a Eva Holubová

Článek

Jenže už i Králová si všimne, že Machovec operuje opilý, zvlášť když jednou napadne Hynka, který mu asistuje. Dana Hynka zastane a sblíží se, přičemž oba čelí Eliščině obsesi s absencí otcovské autority.

Blažejův vztah s Naďou pokračuje, ale primář má stále méně času  a je čím dál tím víc unavený, aby ho naplnil.

Václav Pěnkava odmítá vycházet z domu a prohlédne všechny Martiny lsti. Marta uteče během své služby z nemocnice a jede k Horvátovým pro Matěje. U syna ale nepochodí. Kamila dovede být i tvrdá: ona málem potratila, když je pan Pěnkava vyhodil z domu, teď je na Martě, aby se se situací vypořádala sama. V nemocnici se Martina nedovolená absence neutají. Blažej toho má dost těch jejích mimořádných  žádostí o volno. Vážně ji varuje.

Alžbětě zprostředkovala agentura hlídání malé Pavlínky u bohatého podnikatele Hamouze. Manželé Hamouzovi se rozvedli, Hamouz dostal dcerku do výchovy, miluje ji, ale nemá na ni čas. Pavlínka je roztomilá i chytrá a s Alžbětou si rozumí. Jenže když Hamouz zjistí, kdo Alžběta je, pokládá její jednání za nějakou deviaci a pro jistotu jí dá výpověď. Jenže holčička si prosadí, aby  ji Hamouz vzal zpátky.

:. 11. díl přineseme v pondělí 29. prosince ve 20:00 hod

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám