Hlavní obsah

Některé televizní antény bude třeba kvůli DVB-T2 upravit

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká televize spustila veřejnoprávní přechodový DVB-T2 multiplex s HD vysíláním všech svých šesti programů. Jsou ale na novou generaci digitálního pozemního vysílání ve standardu DVB-T2 připraveny i televizní přijímače a venkovní antény?

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

České radiokomunikace pokračují v testování a certifikaci těchto přístrojů. Na seznamu je aktuálně přes 1500 televizí a set-top-boxů. „Drtivá většina dnes prodávaných televizních přijímačů a set-top-boxů již umožňuje přijímat DVB-T2 vysílání i současné DVB-T,“ sdělily České radiokomunikace v tiskové zprávě vydané ve čtvrtek.

Divákům s individuální televizní anténou většinou stačí po nákupu nového přístroje zapnout automatické ladění. V případě společných televizních antén v bytových domech je potřeba zařídit jejich úpravu servisní firmou, jinak přijdete například o možnost sledovat programy České televize v HD kvalitě.

V současné době pokrývá DVB-T2 přechodová síť Českých radiokomunikací 98 procent obyvatelstva naší republiky a je v ní k dispozici osmnáct televizních programů soukromých televizních stanic.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám