Hlavní obsah

Nekončíme, vzkazuje Olympic

– PRAHA
Právo, Vladimír Říha

Nové album Dám si tě klonovat pokřtila nejstarší česká rocková kapela Olympic ve středu v pražské restauraci American Planet. Vedle desky vyslala do světa i DVD Olympic 1963 - 1973, které je prvním z třídílného cyklu o historii skupiny.

Foto: Archiv zámku Dobříš

Medvídci zkrášlují I. prohlídkový okruh už od května

Článek

Na křest novinky přišli hudebníci - věrni názvu alba - se svými klony a až po sundání masek pořízených dle originálů bylo možné mezi nimi rozpoznat třeba bratra Milana Brouma Ivana či publicisty Oldřicha Zámostného a Bohouše Němce.

"Už nejsme nejmladší a nestačíme stíhat vše, takže klony rádi využijeme třeba pro natáčení některých pořadů, co nás nebaví, či ve styku s našimi fanynkami. Ale vyhradili jsme si, že nebudou mít pohlavní orgány, takže to nejdůležitější si necháváme pro sebe," usmál se Petr Janda.

Na novém albu je třináct písní s Jandovou hudbou a s texty Zdeňka Rytíře, Pavla Vrby, Aleše Brichty a Mirka Černého." Všem našim přátelům vzkazujeme, že kapela ani letos ani příští rok nekončí a toto album není naše poslední," zdůraznil Janda.

Následující křest DVD měl trochu nostalgickou atmosféru - kmotry totiž byli bývalí členové kapely Pavel Chrastina, J.A. Pacák, Jan Hauser a Ladislav Klein, který ve středu oslavil 59. narozeniny. Na DVD jsou filmové písničky z prvního období Olympiku, obsahuje i vzpomínky některých členů a jako bonus i dva televizní filmy Horečka a Olympic v Paříži.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám