Hlavní obsah

Natáčení Hobbita skončilo, u nás se objeví 13. prosince

Fanoušci knih J. R. R. Tolkiena mohou začít slavit. Režisér Peter Jackson totiž dotočil netrpělivě očekávané filmové zpracování románu Hobbit, který se odehrává ve fiktivní Středozemi stejně jako román Pán prstenů.

Foto: Erik Streufert

Natáčení Hobbita se uskutečnilo na Novém Zélandu.

Článek

Jeho filmové zpracování přineslo Jacksonovi řadu ocenění. Filmová trilogie Pán prstenů patří k nejnákladnějším i nejvýdělečnějším filmům historie a režisér si od dvoudílného Hobbita slibuje podobný úspěch.

„Dokázali jsme to!“ napsal na Facebook Jackson po poslední klapce filmu. Natáčení obou dílů Hobbita trvalo celkem 266 dní a nyní tvůrci zamíří do střižny. První díl, nazvaný Hobbit: Neočekávaná cesta, se v českých kinech objeví 13. prosince letošního roku. Druhý díl, nazvaný Hobbit: There and Back Again, budou moci diváci vidět nejspíš přesně o rok později, tedy 13. prosince 2013.

Film nemá český název, ale lze jej přeložit jako Hobbit: Tam a zase zpátky. Světová premiéra prvního dílu se podle internetového serveru IMDB uskuteční již 28. listopadu letošního roku na Novém Zélandu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám