Hlavní obsah

Napsal bych text o pokrytectví, říká Jakub Kuba

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Jakub Kuba (27) momentálně zažívá chvíle veselé i smutné. Vydal první sólové album nazvané Mezi nebem a peklem, současně byl ale vypuzen z postu moderátora TV Nova, se kterou se rozešel po dvou letech, vale mu dala i jeho přítelkyně.

Článek

Kromě zpívání jsi donedávna moderoval Snídani s Novou a v roli speakera se objevuješ i na jiných akcích. Jsi víc hudebník, nebo moderátor?

Momentálně jsem víc zpěvák, protože jako moderátor jsem bez stálé práce. Z Novy mě vyhodili. Kvůli čemu? V podstatě nevím, ale můžu ti říct, co si myslím. Přišly nové tváře, bylo potřeba dát jim práci, a tak někoho vyhodili. A vyhodili toho, kdo nelezl do správných zadků. Já to totiž dělám strašně nerad.

Zklamalo tě to?

Překvapilo i zklamalo. Já tam pracoval strašně rád a bavilo mě to. Taky jsem Novu vždycky bránil před útoky typu "Nova kazí vkus". Ona se ale najednou zachovala strašně neseriózně. Chápu, že se můžu někomu znelíbit, a má právo mi dát výpověď. Každopádně bych očekával, že to udělá korektně. Dělal jsem svou práci dobře, poctivě, neudělal jsem žádný průšvih a pak někdo přijde a řekne, ať už zítra nechodím. Bylo to prakticky ze dne na den, bez důvodu.

Mám sice smlouvu do konce roku, ale je pochopitelně napsaná tak jednostranně výhodně, že nemám šanci se bránit a o odstupném si můžu leda nechat zdát. Takhle se seriózní firma prostě nechová.

Chtěl bys ještě někde moderovat?

Moderování mě baví a už nějakou dobu živí, takže bych u něho rád zůstal dál. Je ale pravda, že jsem vždycky chtěl být především muzikant. Hudba mě uspokojuje mnohem víc.

Byl jsi zpěvákem několika skupin, mimo jiné nadějných Walking Fish, zpíváš ve Sting Revivalu, nicméně jsi vydal sólové album. Co tě vedlo k tomu vyrazit s kůží na trh sám?

Fungování v kapelách, v nichž jsem hrál, nikdy nevedlo k cíli, jaký bych si představoval. Možná jsem neměl štěstí na lidi, ale dospěl jsem do stádia, kdy mě už nebavilo zakládat nové kapely a pokoušet se znovu vytvořit "produkt", který by byl schopen existence.

Celý rozhovor s Jakubem Kubou čtěte ve čtvrtečním vydání deníku Právo v příloze Hudební styl. Najdete v ní rovněž výsledky ankety o nejdůležitější koncert světa, tipy na koncerty i nová alba a soutěž o vstupenky na páteční pražský koncert Richarda Müllera.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám