Hlavní obsah

Nalakuj to narůžovo. Do hlubin duše Martiny Formanové

Ve zdařilém a empatickém podání herečky Báry Munzarové vyšla zvuková podoba autobiografické knihy Martiny Formanové Nalakuj to narůžovo. Děj se v podstatě odehrává v prvních týdnech a měsících po smrti jejího manžela, režiséra Miloše Formana.

Foto: Tebenas

Obal audioknihy

Článek

Z tohoto období se autorka odráží, aby se vydávala nazpět proti proudu času, nazpět svým životem. Prožíváme s ní důležité momenty, které zažila v městě svého dětství, v  moravské metropoli Brně. Z časů pozdějších nás seznamuje s prvními láskami, zážitky ze studií na pražské FAMU i začátky po jejím odchodu za Atlantik.

Popisuje sbližování se členy rodiny Miloše Formana a po jeho boku nás seznamuje i s řadou osobností, třeba Eltonem Johnem či rodinou Henryho Kissingera. Mimochodem, paní Kissingerová se ujala i zorganizování svatby Miloše a Martiny Formanových, která se právě v sídle Kissigerových odehrála.

Autorka ovšem ve své audioknize nepředkládá posluchačům pouze věcnou a  suchopárnou autobiografii. O svém životě, událostech, které ho provázejí, stejně tak jako o svých bližních se zamýšlí více do hloubky v širších souvislostech. Zabývá se nejen činy, ale i jejich pohnutkami.

A tak s ní prožíváme hledání nového smyslu a nového místa v životě po odchodu jejího manžela. Zavádí nás na posezení v ordinaci psychoanalytika i do newyorských klubů, v nichž se rozhodla vystupovat jako herečka v žánru stand-up comedy.

Audioknížka Nalakuj to narůžovo je tedy pestrá, plná konkrétních momentů a zážitků. Přináší však i životní postoj naznačený v jejím názvu.

Může se vám hodit na Zboží.cz: Audiokniha: Nalakuj to narůžovo - Martina Formanová, Kniha: Nalakuj to narůžovo - Martina Formanová

Reklama

Související témata:
Martina Formanová

Výběr článků

Načítám