Hlavní obsah

Nadějná australská skupina Wolfmother se rozpadla

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vznikli v roce 2004 a brzy svým zeppelinovským retrorockem pobláznili svět. Ani ne čtyři roky poté jsou však australští Wolfmother historií, prý kvůli osobním i hudebním rozporům, uvedl server NME.

Článek

Zvěsti o konci Wolfmother se šířily už několik dní. Firma Universal Music Australia je potvrdila v prohlášení, že skupina se rozpadla kvůli dlouhodobým konfliktům jejich členů.

Wolfmother hráli naposledy 3. srpna v australském Byron Bay. Basista a klávesista Chris Ross pak uvedl, že se rozhodl opustit kapelu kvůli neřešitelným osobním a hudebním rozporům a bubeník Myles Heskett na základě toho řekl, že raději odchází také, protože nechce být součástí nějaké nové sestavy Wolfmother. Ross a Heskett spolu psali písně a pravděpodobně se rozhodli založit novou skupinu.

Album Wolfmother: Wolfmotherfoto: Universal

Frontman Andrew Stockdale chce pokračovat dál pod jménem Wolfmother a najít si nové muzikanty. Už má i plány na další studiovou desku.

Fanoušky společně žádají o pochopení, že se snažili, ale nenašli způsob, jak spolu harmonicky pracovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám