Hlavní obsah

Nad Metují se utkají veselohry

Právo, míš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NOVĚ MĚSTO NAD METUJÍ

Celkem jedenáct filmových a televizních komedií uvede již 26. ročník festivalu Novoměstský hrnec smíchu, který se bude od soboty konat v Novém Městě nad Metují po celý týden.

Foto: Anna Čelouchová

Výtvarná dílna mníšeckého zámku nabízí dětem nepřebernou nabídku k barevnému tvoření.

Článek

"Bude tam sranda," slibuje divákům prezident festivalu Pavel Zedníček.

V hlavní soutěži celovečerní hrané tvorby se před diváky a porotou, jíž bude předsedat prezident Asociace českých kameramanů Josef Hanuš, utká osm filmů a dvě televizní komedie.

Novinka Juraje Jakubiska Post Coitum bude nakonec uvedena mimo soutěž. "Původně měla soutěžit, ale potom jsme ji na přání producentky Deany Horváthové-Jakubiskové ze soutěže vyjmuli," objasnila ředitelka festivalu Ilona Daňková.

Letošní novinkou v programu bude kategorie krátkých snímků, díky níž se z domácí přehlídky stane mezinárodní festival. Bude se hrát osm titulů z Německa, Velké Británie, Finska a Belgie.

Mezi doprovodnými akcemi budou výstavy malíře Michaela Rittsteina a kostýmní návrhářky Aleny Schäferové, expozice amatérských fotografií, soutěže Doušek smíchu i přehlídka rockových kapel.

Představí se také tvůrčí dílna mima Borise Hybnera na téma groteska a filmová komedie a nebude chybět ani letecký den. Na něm se loni Pavel Zedníček odvážil seskočit padákem - jak je vidět z filmové upoutávky na festival.   

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám