Hlavní obsah

Nač myslí za volantem Marek Eben?

Právo, Ilja Kučera ml.

Pakliže vás zaměstnává to, na co myslí za volantem Marek Eben, vězte, že právě v těchto dnech máte mimořádnou možnost získat obšírnou odpověď. A to jak v jazyce psaném, tak v řeči mluvené. Právě totiž vyšla v podobě tištěné i audioknižní sbírka osmašedesáti krátkých fejetonů nebo, chcete-li, sloupků herce, zpěváka a moderátora Marka Ebena nazvaná Myšlenky za volantem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Marek Eben

Článek

První z nich je datován 7. dubna 2014, poslední 19. července 2020. Je pochopitelné, že audioknižním interpretem je autor sám, a to v režii Jana Jiráně. Jedná se o poslouchání velmi příjemné a osvěžující. Starší z kousků jsou v souladu s názvem více spjaty s autem, postřehy na cestách, zážitky, prostě myšlenkami za volantem. Postupem let se více rozvolňují, čímž nemá být řečeno, že první z nich jsou úzce automobilistické.

Jak se sluší na dobré fejetony, vycházejí z autorova osobního pocitu, ale přinášejí pohledy zobecňující a širší. A Marek Eben dobré fejetony píše. Ty se psí tematikou jsou kupříkladu prodchnuty až čapkovskou atmosférou, všem pak nechybí vtip a nadhled. Nezřídka se při jejich poslechu i zasmějete. Kupříkladu když se dozvídáte, jak vypadá takový „výtlem“ při fotografování známých osobností, nebo když s autorem prožijete nákup v supermarketu s důsledným zachováváním protipandemických pokynů.

Stejně jako jsou fejetony samotné milé, civilní a chytré, je takový i autorův přirozený projev při jejich interpretaci. Myšlenky za volantem jsou audiokniha nerozsáhlá.

Můžete při ní strávit hezký večer anebo si ji dávkovat po malých špetkách, po pár kouscích. Obojí stojí za to.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám