Hlavní obsah

Na Topfestu nebude jen Gott. Představí se i Kabát, Lenny, Bastille či Gogol Bordello

Právo, Jaroslav Špulák

Na letišti v Piešťanech začne v pátek dopoledne program čtrnáctého ročníku Topfestu. Jeden z nejlépe obsazených festivalů na Slovensku má letos na programu mimo jiné vystoupení Karla Gotta. Z českých interpretů se představí i Kabát, Lenny, Xindl X, Citron a další.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Karel Gott míří do Piešťan, kde bude koncertovat na festivalu.

Článek

Gott zazpívá v sobotu 1. července v 19.15 hodin na Black Stage. Kabát vejde na stejné pódium tentýž den ve 22.45 hodin.

Na programu jsou i očekávaná vystoupení britských Bastille, velšských Skindred, skotské zpěvačky Amy Macdonaldové nebo newyorských Gogol Bordello. Ze slovenských umělců se představí Slobodná Európa, Polemic, IMT Smile či Horkýže Slíže, kteří letos oslavují pětadvacet let své existence.

Foto: Milan Malíček, Právo

Skupina Kabát je hvězdou letošní série Hrady CZ.

Dušan Drobný, organizátor festivalu, řekl: „Vzhledem k zvýšeným bezpečnostním rizikům přibyly letos kromě zvýšené kontroly u vstupů i kontroly příchozích automobilů při vjezdu do parkovacích zón, což může mít za následek časové zdržení u vstupu. Chceme na to předem návštěvníky upozornit. Je třeba s tím počítat již při plánování návštěvy festivalu a mít dostatečnou časovou rezervu.“

Kromě koncertů na třech hlavních pódiích letos na Topfestu budou i přenosná hvězdárna, promítat se budou filmové megahity, k dispozici bude basketbalové hřiště, instalovaná bude výstava a na festivalu své služby nabídne půjčovna aut. Chystají se diskuse, otevřeno bude knihkupectví i burza knih.

Reklama

Výběr článků

Načítám