Hlavní obsah

Na nultém Slunovratu vystoupí Müller, Mládek, Stypka či Callta

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nultý ročník nového hudebního festivalu Slunovrat se uskuteční 23. a 24. června v Sázavě ve středních Čechách. Na dvou pódiích, z nichž na jednom se bude hrát akusticky, se v kempu Sázavský ostrov mimo jiné představí Richard Müller, Ivan Mládek a Banjo Band, Bratři Ebenové, František Nedvěd, Aneta Langerová, Xindl X, Natural, David Stypka, Všichni svatí, Neřež a Katka Koščová, Pavel Callta, Miro Šmajda či výherci talentové soutěže festivalu Tamdoletma, Tereza Jakobová, The Lazy Bones a Šouflšou.

Foto: Jaroslav Špulák, Právo

Snímek z tiskové konference ke Slunovratu. Zleva Daniel Andel (ze skupiny Natural), Pavel Callta, Nikol Poselová (ředitelka festivalu), Miro Šmajda, David Stypka a Vít Sázavský.

Článek

Pavel Callta na tiskové konferenci minulý týden uvedl, že na akci mimo jiné představí zbrusu nové skladby ze svého nového alba, které vyjde 1. září. David Stypka sdělil, že ze svého playlistu vybere skladby, které jsou takříkajíc písničkovější.

„Vždy jsme rádi, když narazíme na dobrou zpěvačku, která má chuť si s námi zazpívat,“ prozradil Vít Sázavský z kapely Neřež. „Takovou je i Slovenka Katka Koščová. Dohromady nás dal pořadatel festivalu v Jaslovských Bohunicích, který nám řekl, že by si s námi Katka ráda zazpívala. Vystoupili jsme pozdě v noci, a byť jsme neměli jedinou zkoušku, bylo to skvělé. Od té doby spolu rádi koncertujeme a spolupracujeme.“

Miro Šmajda na tiskové konferenci řekl, že vystoupí v akustickém setu a chystá překvapení pro Františka Nedvěda, jenž bude koncertovat po něm. „Když jsem byl malý, jezdili jsme často s rodiči do Tater. Na cestě jsme vždy dvě hodiny poslouchali písničky bratrů Nedvědů. Mám je od té doby rád a bude mi ctí vystupovat na Slunovratu právě před Františkem Nedvědem,“ vysvětlil.

Jak uvedli pořadatelé přehlídky, pro návštěvníky budou k dispozici stanové městečko, dětský koutek s hlídáním i klidová zóna pro střední generaci a seniory. Kapacita areálu, ve kterém se Slunovrat uskuteční, je pět tisíc lidí. Pořadatelé očekávají asi dva a půl tisíce příchozích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám