Hlavní obsah

Na Dvořákovu Prahu přijedou Vídeňští filharmonikové

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvěma koncerty na Dvořákově Praze vyvrcholí letošní letní festivalové turné jednoho s nejprestižnějších světových těles, Vídeňských filharmoniků. Do Prahy zamíří orchestr přímo z festivalu v Lucernu, aby se po více než čtyřech letech domácímu publiku představil již tuto neděli 12. a v pondělí 13. září.

Foto: Dvořákova Praha - Terry Linke

Vídeňští filharmonikové míří na festival do Prahy.

Článek

Vídeňští filharmonici patří k absolutní světové špičce a velmi si na svých kvalitách zakládají. Proto si také pečlivě vybírají dirigenty, s nimiž spolupracují. Letos čtyřiadevadesátiletý Herbert Blomstedt, který bude orchestr řídit v Praze, patří dlouhodobě mezi ty vyvolené.

Na programu obou večerů jsou díla skladatelů bytostně spjatých s Vídní, jež tvoří základ repertoáru orchestru. Nedělní vyprodaný koncert otevře Nedokončená symfonie Franze Schuberta následovaná Brucknerovou Romantickou.

Na pondělní koncert, na který je v tuto chvíli ještě možné zakoupit vstupenky, připravil orchestr 4. symfonii Johannese Brahmse a na výslovné přání maestra Blomstedta mimořádnou a skvostnou Liturgickou symfonii francouzského skladatele švýcarského původu (ke kterému se nadšeně hlásí obě země) Arthura Honeggera.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám