Hlavní obsah

Na Colours míří tropická funky psychedelie Fumaça Preta

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na festival Colours of Ostrava (16. až 19. července) dorazí také skupina Fumaça Preta, která zahraje na nezávislé Full Moon Stage. Britsko-venezuelská klubová senzace vydala teprve loni debutovou desku, a už koncertuje po celém světě. Míří mimo mainstream se zvukem ovlivněným world-music a rockem, zejména pak brazilským hnutím z konce 60. let známým jako Tropicália.

Foto: Fumaca Preta

Fumaca Preta

Článek

Fumaça Preta zní tak trochu jako jam Santany na tripu s Os Mutantes a Funkadelic. Sedmdesátková psychedelie nebo líně se valící sabbathovské riffy se mísí s funky a afro-latino rytmy.

„S Fumaça Preta bylo nejsložitější jednání,“ prozradil dramaturg Michal Pařízek. „Díky úspěchu alba je o ně obrovský zájem a kromě Colours se objeví v programu mnoha dalších prestižních festivalů, například Primavera Sound, End of the Road nebo na jazzovém svátku v Montreaux.“

Na Full Monn Stage míří také intimní písně české dvojice Kalle, chilská psychedelická skupina The Holydrug Couple, která v květnu vydá očekávané album Moonlust, instrumentální trojice Inheritance, spojující ve své hudbě jazzové postupy s math rockem, či elektroničtí Sky to Speak. Hutný rock představí Nod Nod.

Dále vystoupí slovenská písničkářka Katarzia, indie kytarovka Hissing Fauna, Did I Ded, Houpací koně, Kill the Dandies!, Gerda Blank, Sundays on Clarendon Road a Jested.

Headlinery festivalu jsou letos Björk, Kasabian, Rudimental, Mika, Caribou a Clean Bandit.

Reklama

Výběr článků

Načítám